Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η άποψη μου για τα παιδιά με σύνδρομο Down που τραγούδησαν για λογαριαμό της Φιλανδίας στην Εurovision

Έλα ρε συ δεν έπρεπε να πεις τους ανθρώπους αυτούς Downaκια κρίμα είναι. Τόσους σάχλες έχουμε τα παλικάρια τουλάχιστον το πάλεψαν.


Με τον όρο Downάκια δεν ήθελα να υποβιβάσω τους τραγουδιστές της Φιλανδίας αλλά να δηλώσω ιδιότητα αν φάνηκε το αντίθετο δηλώνω συγγνώμη δεν ήταν ο σκοπός μου.

Πρώτα θα ζητήσουμε την βοήθεια από τον φίλο μας Ιατρο΄-Τσάκο στην συνέχεια θα απαντήσω

Το σύνδρομο Down τρισωμία 21 εμφανίζεται 1/1000 γεννήσεις  ζώντων νεογνών.  Οφελεται στην μη φυσιολογικό διαχωρισμό την χρωμοσωμάτων κατά την διάρκεια την μείωσης και σε ένα μικρό ποσοστό σε μη ισοζυγισμένη μετάθεση. Σε ένα μικρό ποσοστό 1% έχουμε μωσαικισμό  (δηλαδή ένα ποσοστό των κυττάρων έχουν τρισωμία) -η μετάλλαξη έγινε σε μια από τις πρώτες διαιρέσεις του ζυγωτού-







Χαρακτηριστικά του συνδρόμου
Υποτονία, βραχυκεφαλία, μακρογλώσσια  λοξή προς τα άνω φορά βλεφάρων, μονήρη χειρομαντική γραμμή, ευρύ διάστημα μεταξύ 1ου και δεύτερου δακτύλου (ποδιού) και συγγενή καρδιοπάθεια, συνήθως κολποκοιλιακή και μεσοκοιλιακή επικοινωνία.

Οι ασθενείς με σύνδρομο Down έχουν ήπια εώς μέτρια νοητική στέρηση, αυξημένο κίνδυνο για υποθυρεοειδισμό  και λευχαιμία (εμφανίζεται σε 1-2% των περιπτώσεων).

Μπράβο, ωραία μας τα ειπε ο Ιατρός- Τσάκος και τι σημαίνει αυτο;

Συνεπώς δε μιλάνε για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που απλά έχουν νοητική στέρηση αλλά για ασθενείς που πολλές φορές έχουν σοβαρά νοητικά προβλήματα. Τι θα λέγατε αν βάζανε κακρινοπαθείς να τραγουδούν metal με χαζούς στίχους και μουσική σε διαγωνισμό, μάλλον ότι η Φιλανδία τους εκμευταλεύεται για να βγάλει λεφτά. Τι θα λέγατε αν βάζανε τρίχρονα να τραγουδήσουν πάλι ένα τραγούδι με χαζούς στίχους.

Δηλαδή Τσάκο να μην διαγωνίζονται αυτοί οι άνθρωποι;
Αν το τραγούδι ήταν καλό με έξυπνους στίχους ακόμα και σύντομο να ήταν θα έδινε μια ωραία αίσθηση αλλά σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω με σκοπό διαφημιστικό.

Μας δουλεύεεις ρε Τσάκο αφού οι Φιλανδοί αρέσκονται σε τέτοιου είδους τραγούδια το κάνανε πιστεύω για καλό σκοπό.

Μπορούσαν να βάλουν σύνδρομο Down τον βασικό τραγουδιστή και τους υπόλοιπους κανονικούς ή να βάλουν μόνο την μπάντα με σύνδρομο Down  ή να βάλουν και έναν κανονικό τραγουδιστή. Η παρουσία την παραπληγικής κοπέλας ήταν αρκετά καλή και πέρασε καλά μηνύματα.

Δεν έπρεπε να τους βρίσκεις όμως λέγοντας τους Downάκια; 
Δεν τους έβρισα και τους σέβομαι, ιδιοτητα τους έδωσα και δεν είναι κακό θέλω να πιστέυω. υποτιμιτικό θα ήταν να τα πω Μόγγολα, ή καθυστερημένα, ή χαζά. Αν πέρασε ως βρισιά ζητώ συγγνώμη αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου

Κατάλαβα ποια η άποψη σου για την Κονσίτα;
Η χειρότερη, μπορούσε να τραγουδήσει χωρίς το μούσι, η εμφάνιση μαλλον για να κάνει αίσθηση μπήκε παρά για να περάσει μηνύματα. Δυστυχώς ο κόσμος ήταν χαζός και την ψήφισε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book