Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Το κατσίκι απαντάει την ερώτηση σχετικά με το αει νοσηλευτικης

Ερώτηση
geia sou katsiki.....exw akousei oti mesa apo to aei nosileytikis afou parw to diplwma mou ws nosileytria borw na anevw vathmides k na bw stin iatriki me kapoio tropo....isxuei?
an nai pws?
eyh 

Απάντηση
Ίσως είναι η μοναδική ερώτηση που έγινε στο blog  που δε θα χρειαστεί να ψάξω για να απαντήσω. Έχω βγάλει το τμήμα της Αθήνας και θα σου δώσω πληροφορίες από πρώτο χέρι. Τα πρώτα έτη της σχολής γενικά οι καθηγητές/τριες λένε στα παιδιά (και σε μας τα λέγανέ). οτι θα είστε καλύτεροι από τα Τ.Ε.Ι. θα βρείτε αμέσως δουλειά, θα είσαστε στην διοίκηση και τέτοια. Σου το λέω ξεκάθαρα τίποτα τέτοιο δεν ισχύει (οι περισσότεροι από αυτούς που τα λένε δεν έχουν δουλέψει σε κλινική και λένε συνεχώς ανακρίβιες και αερολογίες. Αν θέλεις να ρωτήσεις καποιον ρώτα κανέναν μεταπτυχιακό ή κάποιον που τέλειωσε και δουλεύει.

Οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ προκηρίζονται κάθε ενάμισι χρόνο είναι περίπου 166 (για ΑΕΙ) εκ των οποίων οι μισές (στην επαρχία) είναι κενές. Συνεπώς μπορείς να βρεις δουλειά στο δημόσιο  πιο εύκολα σε σχέση με τα άλλα επαγγέλματα. Όσο αφορά το δημόσιο υπάρχει μια διαφορά στην μισθοδοσία  100ευρώ. Στα ιδιωτικά  ο μισθός ΑΕΙ και ΤΕΙ νοσηλευτικής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ίδιος.  Στην βαθμίδωση υπάρχει μια διαφορά δύο έτη σε σχέση με τους αποφοίτους Τ.Ε.Ι.  Στην πράξη τα καθήκοντα που αναλαμβάνει ένας που έχει τελειώσε ΤΕΙ νοσηλευτικής είναι τα ίδια με των Α.Ε.Ι.


Όσο αφορά την ιατρική μπορείς να πας με κατακτήριες (όπως και οι απόφοιτοι όλων των άλλων σχολών).  Κάθε χρόνο περίπου στις περισσότερες ιατρικές σχολές κάπου τον Δεκέμβρη διοργανώνουν τέτοιες εξετάσεις οι απόφοιτοι νοσηλευτικής αει, βιολογίας... αν της περάσουν γράφονται στο 4 εξάμηνο της σχολής. Οι εξετάσεις είναι ανταγωνιστικές και δεν είναι καθόλου εύκολες. Ότι άλλο θες ρωτάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book