Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

10% Ιατρική Πάτρας για Ιατρική Αθήνας

 Γεια σας,
Θα ηθελα να με κατατοπισετε λιγο σχετικα με τις βασεις με 10% του 2013. Συγκεκριμενα, φετος εδωσα πανελλαδικες, εβγαλα 18690 μορια και περασα στην ιατρικη Πατρας. Σκεφτομαι να κανω το μηχανογραφικο με 10% για την ιατρικη Αθηνας. Πιστευετε οτι εχω πιθανοτητες να περασω? Ποσο υπολογιζετε τη συγκεκριμενη βαση? Αν καταφερω και περασω, θα πρεπει να αρχισω το 1ο ετος απο την αρχη ή μπορω να παω κατευθειαν στο 2ο ή εστω να μου αναγνωριστουν καποια μαθηματα?

Οι πιθανότητες σου είναι λίγες, προφανώς δε μπορώ να υπολογίσω βάση γιατί δε ξέρω ούτε τις θέσεις, ούτε το νέο σύστημα Καλλικράτης ούτε τα νέα δεδομένα αλλά αν συνυπολογίσουμε περσινές και προπέρσινες βάσεις με την φιλοσοφία του 10% η εισαγωγή εμένα μου φαίνεται πιο δύσκολη.

Θα περάσεις στο πρώτο έτος τυπικά δε θα σου αναγνωριστεί τίποτα, άτυπα εχεις πιθανοτητες για αναγνωρίσεις βιολογίας και βιοχημείας αντε και φυσική ισως πληροφορική. Η ανατομία Ι που στην Πάτρα είναι στο δεύτερο εξάμηνο μου φαντάζει δύσκολο να αναγνωριστεί αλλά όχι ακατόρθωτο.

Επισημη αναγνώριση δε γίνεται σε καμία περίτπωση. Θα μπεις πρώτος έτος ακόμα και αν σου αναγνωριστούν άτυπα ολα τα μαθήματα.

3 σχόλια:

  1. Ρώτησα στη Γραμματεία Ιατρικής Αθηνών, επειδή πέρασα Ιατρική Αθήνας από Ιατρική Πάτρας, αλλά τη δεύτερη φορά, δηλ. έχω κάνει 2 έτη στην Πάτρα (έκανα και πέρισυ αλλά δεν πέρασα). Μπαίνεις αρχικά 1ο έτος αλλά μετά φέρνεις αναλυτική και ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης των μαθημάτων. Ξεχωριστά, κάνεις αίτηση για αναγνώριση ΕΞΑΜΗΝΩΝ. Στο επόμενο ΔΣ (που μπορεί να αργήσει ως και δύο μήνες δυστυχώς) ανακοινώνεται η αναγνώριση, που σημαίνει ότι σε μεταφέρουν στο 2ο (ή 3ο) έτος. Μέχρι τότε όπως μας είπαν μπορείς να παρακολουθείς τις διαλέξεις και τα εργαστήρια του 2ου (ή 3ου) έτους. Πρέπει βέβαια να έχεις περάσει τα μισά συν ένα μαθήματα στη σχολή σου (εγώ τα έχω περάσει όλα εκτός από 1,το οποίο έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο 5ο εξάμηνο στην Αθήνα). Βέβαια θα χρωστάς κάποια μη κοινά μαθήματα όπως Ψυχολογία,κάποια επιλεγόμενα κτλ. Το κακό είναι ότι μπορεί να μην σου αναγνωριστούν κάποια μαθήματα λόγω έδρας, δηλ. λόγω ψωνισμένου καθηγητή. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονιά ΔΕΝ χάνεις πάντως. Απλά στην αρχή θα παιδευτείς πολύ, είναι μεγάλη διαδικασία, και μπορεί να αναγκαστείς να ξαναδώσεις και μαθήματα που έχεις περάσει και με βαθμό κιόλας (συν τα άλλα χρωστούμενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μηπως γνωρίζει κανεις απο τα μαθηματα του πρωτου έτους δηλαδή βιολογια 1 κ 2 βιοχημεια 1 κ 2 φυσικι ανατομια 1 ιστολογια εμβρυολογια 1 πληροφορικη και φυσιολογια 1 ποια αναγνωριζονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book