Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Mε αφορμή τα παιδιά που μάλλον αντεγραψαν στο Χάρβαντ

Θυμάμαι όταν έγραφα Μικροβιολογία μια καθηγήτρια άρχισε να φωνάζει κάτι παιδιά που πιάστηκαν με σκονάκι ότι αν είσασταν στο εξωτερικό θα φεύγατε κατευθείαν από το Πανεπιστημιο με οριστικη αποβολή. 

Στο γνωστό  Πανεπιστήμιο Χάρβαντ όνειρο ζωής να φοιτήσει κάποιος αν πριν λίγο καιρό έλεγα πως αυτά τα παιδιά αντιγράφουν όπως αντιγράφουμε και εμείς μάλλον θα με περνούσανε για τρολ, ίσως δεχόμουνα προσβλητικά μηνύματα από ότι φαίνεται όμως θα είχα δίκιο. 125 φοιτητές είχαν παρόμοιες απαντήσεις σε ένα διαγώνισμό και μια  επιτροπή του Xάβαρντ κάνει έρευνες λέμε τώρα για να επηβεβαιωθεί. Αν επιβεβαιωθεί αυτή  η πληροφορία φυσικά οι μαθητές δε θα φύγουν δια παντώς από το πανεπισήμιο αλλά θα απέχουν από τα φοιτητικά τους καθήκοντα μόλις ένα χρόνο, φυσικά αυτή η πληροφορία και να επαληθευτεί δε πιστεύω ότι θα δημοσιευτει αφού για πρώτη φορά ίσως αμαυρωθεί το όνομα του Χάρβαντ (αφού δε μιλάμε για απλά αθώα σκονάκια αλλά για οργανωμένη προσπάθεια). 

Δεδομένου ότι το Χάρβαντ είναι από τα πιο κορυφαία τριτοβάθμια ιδρύματα και η αποβολή ενός χρόνου θεωρείται αυστηρή ποινή  η καθήγητρια μάλλον ήταν υπερβολικη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book