Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

μηχ.λπηροφορικης και επικοινωνιων σαμος η 3 ετος επιστ.και τεχνολογιας επικοινωνιων τριπολη

μηχ.λπηροφορικης και επικοινωνιων σαμος
η 3 ετος επιστ.και τεχνολογιας επικοινωνιων τριπολη ????????????????????????????????????????????


Είναι ένα διλλημα που σίγουρα έχουν πολλοί απόφοιτοι του 2010 σαν εσένα αφού με το 10% περάσατε σε σχολές που την χρονιά σας δεν πιάνατε (αυτό δε συμβαίνει με τους απόφοιτους του 2011 γιατι΄το 2010 γράψανε πολύ υψηλοτέρη βαθμολογία κατά μέσο όρο).

Αν στόχευες σε σχολές υγείας που τις ξέρω καλύτερα θα σου έδινα μια ξεκάθαρη απάντηση τώρα επειδή δε ξέρω τόσα πολλα θα σου απλα εγώ τι θα κανα. Το αρνητικό που ακούγεται για το τμήμα της Τρίπολης είναι ότι είναι κοντά στην Αθήνα και έχει  καθηγητές- τουρίστες  που απλά έρχονται για τις διαλέξείς από Αθήνα και δεν ασχολούνται σοβαρα με το τμήεμα. Και τα 2 τμήματα τα θεωρώ επικύνδινα να συγχωνευθούν με ένα αλλο με το σχέδιο Αθηνά (περισσότερο επικύνδινο αυτο της Τρίπολης) αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό (ειδικά για τους φοιτητές που δεν έχουν πάρει πτυχίο) αφού κατά βάση θα συγχωνευτούν με τμήματα μεγαλουπόλεων.

Γνώμη μου ειναι να μείνεις στο τμήμα που είσαι και να μην χάσεις έτσι 2 χρόνια από τις σπουδές σου (βάλε ενοίκια, μετακινήσεις, χαμένος χρόνος) για να πας σε ένα ουσιαστικό ίδιο τμήμα (από ότι ξέρω δίνει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα αν κανω λάθος διορθωσε μ). Αν μου έλεγες να πας σε ένα τελείως άσχετο τμήμα θα σου έλεγα να πας χωρίς δεύτερη σχέση αλλά τώρα είναι κρίμα να χάσεις ότι έκανες τα 2 τελευταία χρόνια για να κανεις ουσιαστικά ένα παρόμοιο πράγμα. (φαντάζομαι δεν έχεις καταγωγή από Σάμο). Επίσης αν θέλεις να πας σε αλλο προπτυχιακό απαραίτητα θεωρώ πιο σοφή την επιλογή κατατατκήριες επειδή φτιάχνεις το βιογραφικό σου, μπορείς να πιάσεις θέσεις αναομονής ή να δουλεύεις παραάλληλα με τις σπουδές σου στην δεύτερη σχολή.

Επίσης θεωρώ σχολές όπως η δικιά σου καλό να βγαίνεις στην αγορά εργασίας όσό πιο πριν γίνεται και φυσικά αφού μιλάμε κατά βάση σε ιδιωτικο τομέα τα μεταπτυχιακά παίζουν σημαντικό ρόλο συνεπως καλύτρρα να ξοδεύεις 2 χρονια για μεταπτυχιακό παρά να κάνεις ένα προπτυχιακό πάλι από την αρχή χωρίς να μετράει κανένα μάθημα που πέρασες.

Αν στην σχολή στην Τριπολη δε πας καλάς και δε περνάς πολλά μαθήματα και θέλεις να κάνεις απλά μια αλλαγή συμφωνώ με την αλλαγή σχολή (για θέμα ψυχολογίας και μόνο) αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση διαφωνώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book