Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Χορήγηση δωρεάν διδακτικών συγγραμμάτων σε φοιτητές 2ου πτυχίου

Στο Νόμο 4009/2011 «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (ΦΕΚ 195Α΄/6-9-2011), στο άρθρο 80 παράγραφος 10 αναφέρεται ότι:

«Από το ακαδηµαϊκό έτος 2012-2013 δεν χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράµµατα σε φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραµµα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου».
Petition:
Θεωρούμε πως η παραπάνω απόφαση απαξιώνει την έννοια της Δωρεάν Παιδείας και αποτελεί τροχοπέδη στη δια βίου μάθηση.

Οι φοιτητές που έχουν επιλέξει να κάνουν δεύτερο πτυχίο το κάνουν καθαρά κατ'επιλογή, κάτω από δύσκολες συχνά συνθήκες, δουλεύοντας ή έχοντας οικογένεια, ακόμα όντας και άνεργοι. Παρόλα αυτά αγαπούν τη μάθηση και τα βιβλία. Ειδικά την εποχή αυτή,κατά την οποία βιώνουμε βαθιά οικονομική κρίση, η παροχή δωρεάν συγγραμμάτων για την ολοκλήρωση των σπουδών μας θεωρείται απαραίτητη!

Τονίζουμε την ανάγκη για τόνωση της Παιδείας με σκοπό τη βελτίωση και όχι την καταρράκωση της ποιότητας της, με βασικό γνώμονα τις ανάγκες των φοιτητών.

Ζητάμε την υπογραφή σας για την άρση της άδικης αυτής απόφασης. Όλοι μαζί μπορούμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε!

4 σχόλια:

  1. Σωστή κίνηση, υπάρχουν πολλά παιδιά που μέσω του πρώτου πτυχίου διεκδικούν τη σχολή που ήθελαν πραγματικά. Ας μην ανακόπτουμε τις φιλότιμες προσπάθειες. Ως γνωστόν όταν κάποιος σπουδάζει 2η φορά, είναι συνήθως πιο πολύ συνειδητοποιημένος από ότι από όσους φοιτούν για την απόκτηση 1ου πτυχίου.

    Υ.Γ. Το link δε λειτουργεί έχω την εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήθελα κι εγώ να υπογράψω, όμως το λινκ δεν δουλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ισχύει το eudoxos βγάζει το παρακάτω μήνυμα αν και οι δηλώσεις αρχίζουν από 22 Οκτωβρίου:

    "Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματός σας, είστε ήδη κάτοχος κάποιου πτυχίου Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας δεν επιτρέπεται να προβείτε σε νέα δήλωση συγγραμμάτων."

    Τι να πω δεν ξέρω, πως θα διαβάσουμε και με την βιβλιοθήκη να δανείζει λίγες μέρες? Ας μας τα έδιναν με την υποχρέωση να τα επιστρέψουμε. 'Εστω μια παράταση στον δανεισμό απο την βιβλιοθήκη.

    Υπομονή για άλλη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book