Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επαγγελματική αποκατάσταση για Φαρμακοποιούς

 Τσακο θα ηθελα να μου πεις πως βλεπεις την επαγγελματικη αποκατασταση οσων περνουν Φαρμακευτικη φετος χωρις να εχουν φαρμακειο στην οικογενεια. Ευχαριστω.

Πρέπει να κάτσουμε να δούμε τα πράγματα λογικά. Για την ώρα όποος δεν έχει συγγενή φαρμακοποιό είναι αναγκασμένος να είναι υπάλληλος  και να δουλεύει σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Με το άνοιγμα των επαγγελμάτων πιστεύω ότι η κατάσταση ίσως καλυτερεύσει παρόλα αυτά ο  ανταγωνισμός θα είναι ταιράστιος. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουνε με το νέο νόμο και θα αργήσει να εφαρμοστεί ο νόμος στην πράξει. Πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον τα φαρμακεία θα τα αναλάβουν εταιρείες και δεν αποκλίεται να βλέπουμε παραρτήματα φαρμακείων σε μεγάλα super market. Aυτό θα οδηγήσει  σε αδιέξοδο πολλούς φαρμακοποιούς.

Όσο αφορά τα άλλα πράγματα που μπορεί να κάνεις ο φαρμακοποιός  στην Ελλάδα τα πράγματα  αυτά είναι πολύ περιορισμένα. Γενικά δε θεωρώ καλή επιλογή την φαρμακευτική τουλάχιστον για την Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι ο ρόλος του φαρμακοποιύ στο ελληνικό σύστημα υγείας είναι περιορισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book