Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θεωριές περί καταλήψεων

Επειδή οι δημιουργοί αυτού του blog ήτανε και μερικοί είναι φοιτητές ελληνικών Πανεπιστημίων έχουμε ανακαλύψει μεθόδους που φανερώνουν πόσο καλά πάει ένα φοιτητικό κίνημα κατάληψης  και πότε πλησιάζει στο τέλος του και για αυτό θα προσπαθήσουμε να σας το εξηγήσουμε.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν σχολές Κάστρα όταν ένα πλαίσιο κατάληψης χάνει Κάστρα χάνει μεγάλο μέρος της δυναμής τους. Υπάρχουν σχολές τα λεγόμενα σπιτάκια που οι αποφάσεις δεν επηρεάζουν πολύ το φοιτητικό κίνημα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα Κάστρα.

Τα Μεγάλα Κάστρα είναι: ΑΣΟΕΕ, Ιατρική Αθήνας, Νομικής Αθήνας, Χαροκόποιο, ΠΑΠΕΙ 
Μετσόβιο: Το Μετσόβιο είναι ίσως το μεγαλύτερο κάστρο. Εκεί συντονίζονται οι περισσότερες καταλήψεις. Επικίνδυνο τμήμα στο Μετσόβιο για τους καταληψίες είναι το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών αφού η ΔΑΠ σε αυτή την σχολή είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Μικρά Κάστρα είναι σχολές της περιφέρειες κυρίως Ιατρικές και Πολυτεχνειακές. Μικρά Κάστρα θεωρούνται και τα μεγάλα ΤΕΙ αφού οι συλλόγοι επηρεάζουν συνολικά πολλές σχολές.
Τα σπιτάκια είναι τμήματα με λιγους φοιτητές που μπορούν να τα παρομοιάσουμε με σπιτάκια. 

Τα σπιτάκια είναι αδιάφορα σχεδόν για το φοιτητικό κίνημα μόνα τους  αλλά όλα μαζί έχουν υπολογίσιμη δύναμη για αυτό ένα δυνατό φοιτητικό κίνημα πρέπει να προστατεύει εκτός από τα Κάστρα και τα σπιτάκια.

Όταν πέφτουν Κάστρα το φοιτητικό κίνημα χάνει αξία, σπιτάκια σε κάθε γύρο χάνονται αφού όπως όλες οι μάχες υπάρχουν απώλειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book