Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Να πάω Μηχανικός Ορυκτών πόρων ή να ξαναδώσω;

σεΤσακο,καλησπερα,εχω ενα σημαντικο δίλημμα.Εγω ως στοχο ειχα το τμημα χημειας στην Αθηνα,ομως δεν εγραψα τοσο καλα και ετσι μαλλον περναω στο τμημα μηχανικων ορυκτων πορων στο πολυτεχνιο κρητης στα χανια.Εσυ τι λες αξιζει να παω η να ξαναδωσω του χρονου

Το κατσίκι είναι ιδιαίτερα χαρούμενο  για αυτή την ερώτηση γιατί ο λόγος που μπήκε στο blog είναι για να συμβουλεύει για σχολές και όχι να σας λέει τις βάσεις δυστυχώς φέτος σε αντίθεση με πέρσι καταλήξαμε να κάνουμε μόνο εκτιμήσεις.

Πρώτα θα σου πω για το συγκεκριμένο τμήμα. Σκοπός του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων είναι η εκπαίδευση μηχανικών ικανών να καλύπτουν ένα φάσμα από δραστηριότητες π.χ. επεξεργασία ορυκτών, καθώς και με θέματα γεωτεχνολογίας. Η φοίτηση διαρκεί 5 έτη.  Θα μπορείς να δουλέψεις σε επίβλεψη γεωτεχνολογικών έργων, σε ορυχεία -στην Ελλάδα έχει κυρίως η Χαλκιδική-, γεωτρήσεις και σε διάφορες άλλες μελέτες. Πρακτικά η απορρόφηση των αποφοίτων της σχολής είναι ιδιαίτερα ελαττωμένη και δε σου την συνιστώ. Η σχολή έχει καλό επίπεδο σπουδών αλλά έχει σοβαρά προβλήματα ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση.

Συμβουλή μου δεδομένου πως η σχολή είναι 5 έτη και το χημικό 4 δε χάνεις εντελώς τίποτα παρά μόνο χρήματα να ξαναπροσπαθήσεις.  Παίρνω δεδομένο ότι δε περνάς ούτε στα επαρχιακά τμήματα Χημείας γιατί αν περνούσες και δε τα δήλωσες έκανες απλά λάθος συμπλήρωση μηχανογραφικού. 


2 σχόλια:

  1. ευχαριστω για την απαντηση, μαλλον θα ξαναδωσω απο΄τι φαινεται. Δεν δηλωσα επαρχιακα γιατι δεν μπορω να παω λογω οικονομικης δυσχερειας.Στα χανια εχω σπιτι.

    -κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το τμήμα Χημείας είναι στο Ηράκλειο. Με την κατάργηση των μετεγγραφών πάρα πολλά παιδιά σαν εσένα θα αναγκαστούν να ξαναδώσουν παρόλα αυτά καλύτερα να χάσεις ένα χρόνο από την ζωή σου για κάτι που θέλεις παρά να σκέφτεσαι μια ζωή γιατί δε ξαναπροσπάθησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book