Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συγκριση δύο τμημάτων της Κρήτης


ΤΣΑΚΟ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.
ΑΚΟΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

 Η επιστήμης υπολογιστών Κρήτης έχει εξαιρετικό επίπεδο σπουδών κατά την γνώμη μου το επίπεδο του μαθήματος είναι πολύ μεγαλύτερο από τις πληροφορικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το τμήμα κυρίως ασχολείται με την μηχανογράφηση λειτουργεί από πολύ παλιά 1984. Το τμήμα έχει ένα αξιοζήλευτο ερευνητικό έργο. Σε αυτό το τμήμα μπορείς να ασχοληθείς στην διοίκηση και σε μηχανογραφικά κέντρα καθώς και σε βιομηχανίες που έχουν να κάνουν με ηλεκττρονικούς υπολογιστές. Δυστυχώς για  να εργαστείς ως καθηγητής στο δημόσιο χρειάζεται να κάνεις επιπλέον σπουδές για παιδαγωγική επάρκεια (αυτό συμβαίνει από το 2003).

Το δεύτερο τμήμα ίσως αναφέρεσαι στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Υ. το τμήμα δίνει έμφαση σε ηλεκτρονικά. Σε αυτό το τμήμα μπορείς να δουλέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και σε οργανισμούς, εργαστήρια ηλεκτρονικών συσκευών, σε ραδιόφωνα και τηλεόπτικούς σταθμούς  Οι τομείς του τμήματος είναι τέσσερεις Ηλεκτρονική, Πληροφορική, Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών. 

Το ένα τμήμα εξειδικεύεται στην Μηχανογράφηση και το άλλο τμήμα περισσότερο στο hardware εσύ πρέπει να διαλέξεις τι είναι αυτό που σου αρέσει. Θεωρητικά το δεύτερο (δίπλωμα) πτυχίο είναι ανώτερο. Επειδή η μηχανοργάνωση είναι κάτι που χρειάζεται σε όλες τις εταιρίες πιστεύω ότι η πρώτη σχολή προσφέρει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book