Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

To κατσίκι μας λέει για τις 10 ευκολότερες σχολές Α.Ε.Ι.

Ανώνυμος είπε... Ένα παιδί είχε ρωτήσει για τις 10 δυσκολότερες σχολές.Μπορείς να πείς τις 10 ευκολότερες σχολές?(ΑΕΙ) που να συμφέρουν να τις τιμήσεις στο μηχανογραφικό σου λόγω ζήτησης αλλά και φοιτητικής ζωής?! 

Απάντηση
Μου ζήτησες να πω τις ευκολότερες σχολές και θα απαντήσω. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται και θα απαντήσω στην δύσκολη αυτή ερώτηση. Οι πιο εύκολες σχολές είναι αυτές που απαιτούν τον μικρότερο μέσο όρο φοίτησης και αυτές που ο μέσος υποψήφιος βγάζει τις καλύτερες βαθμολογίες. Επίσης θεωρόντας μια σχολή ως εύκολη δεν σημαίνει ότι την θεωρώ και κακή σχολή (πολλές εύκολες σχολές είναι πολύ καλύτερες και προσφέρουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. π.χ. το τμήμα φιλολογίας είναι πολύ δυσκολότερο από το τμήμα παιδαγωγικών (μεγαλύτερος μέσο όρος φοίτησης και μικρότερη κατά μέσο όρο βαθμολογία παρόλα αυτά οι επαγγελματικές των δασκάλων είναι πολύ καλύτερη από των φιλολόγων.

Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή ας προσχωρήσω στην απάντηση μου......

  •  Πολιτικές επιστήμες.. Είναι μια σχετικά εύκολη σχολή παρόλα αυτά προσφέρονται γνώσεις διοικητικοοικονομικές  που μπορεί να δυσκολέψουν μερικούς φοιτητές. Παρόλα αυτά ο μέσος όρος φοίτησης είναι πολύ μικρός και οι βαθμολογίες για φοιτητές που παρακολουθούν πάνω από το όριο του 7.
  • Γυμναστική ακαδημία...  Δεν απαιτούνται γνώσεις μαθηματικών, φυσικής, βιολογίας, χημείας κοκ. Στην σχολη διδάσκονται  λίγα μαθήματα φυσιολογίας , ανατομίας και βιοφυσική. Η βαθμολογία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από επιδόσεις σε αθλητικές δοκιμασίες για αυτό ο μέσος όρος φοίτησης είναι πολύ μικρός και οι βαθμολογίες που βγαίνουνε πάρα πολύ υψηλές πάνω από 8,5.
  • Κοινωνικής διοίκησης. Η σχολή αυτή είναι στο πανεπιστήμιο της Θράκης και είναι μια σχολή με πολύ μικρή παράταση σπουδών.
  • Νηπιαγωγών.. Εύκολη σχολή. Χωρίς ιδιαίερο διάβασμα και χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις από το λύκειο.
  • Παιδαγωγικά. Σχετικά εύκολη σχολή. Έχει σχετικά υψηλή βάση και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι πολύ καλή σχολή παρόλα αυτά δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολη.
  • Σχολές εσώκλειστές (π.χ. Ναυτικών Δοκίμων, αξιωματικών σωμάτων, είναι αρκετά εύκολες ως προς το τομέα της φοίτησης. Οι σχολές δυσκολεύουν απόφοιτους επειδή είναι εσώκλειστες και πρέπει να συνηθίσουν σε μια εντελώς διαφορετική ζωή από αυτήν που ξέρουν. Παρόλα αυτά πολλά από τα μαθήματα που διδάσκονται π.χ. στρατιωτικές ασκήσεις που όλοι σχεδόν οι φοιτητές παίρνουν 9ρια και 10ρια και αυτό έχει ως επακόλουθο να βγάζουν  πολύ ψηλούς βαθμούς πτυχίου. Επίσης σε αυτές τις σχολές δεν υπάεχει δυνατότητα να μείνεις πάνω από 3 φορές σε ένα μάθημα αυτό το γεγονός (αν και αρχικά φαίνεται μη ευνοικός) αναγκάζει τους καθηγητές- βαθμολογητές να είναι πολλοί ελαστικοί.
  • Δημοσιογραφίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης... Εύκολη σχολή, γενικά οι σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης με εξαίρεση νομική, ψυχολογία, μεταφραστικά, φιλολογίες (ελληνικές και ξένες) είναι πολύ εύκολα τμήματα.
  • Σχολή αστυφυλάκων.. είναι κατά πολλούς η πιο εύκολη εσώκλειστη σχολή. Δεν ξέρω τον λόγο παρόλα αυτά οι απόφοιτοι παρουσιάζουν μεγάλες βαθμολογίας και μέσο όρο φοίτησης 4 χρόνια.
  • Σχολή Καλών Τεχνών......   Είναι μια από τις ευκολότερες σχολές. Ίσως και η μοναδική σχολή που βγαίνουν απόφοιτοι με απόλυτο 10. 
  • Θεολογία- Κοινωνικης Θεολογίας- Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.Εύκολη σχολή.


17 σχόλια:

  1. Απαράδεκτε τύπε, η Καλών Τεχνών πρώτα απ' όλα δεν δηλώνεται στο μηχανογραφικό, όπως σε ρώτησαν...

    Και δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη σχολή. Δεν είναι εύκολο ούτε να μπεις, ούτε να αντέξεις τη διάρκεια των σπουδών σου...

    Μην μιλάς άμα δεν ξέρεις, please.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Καλων Τεχνων ειναι η πιο δυσκολη σχολη να μπεις, αλλα βγαινει πολυ ευκολα. Και ναι εχει δικιο. Υπαρχουν και καθαρα 10ααρια, αρκει να γινεις αγαπητος στον καθηγητη μιας και δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα στην κριση για βαθμους. Κυριαρχουν τα βυσματα και προωθουνται παιδια συγκεκριμενα. Αυτη την Σχολη εχω βγαλει, μεταξυ αλλων δυο και ηταν η πιο ευκολη απ τις 3.

      Διαγραφή
  2. Ρε συ ΟΚ καλά όλα αυτά, αλλά οι στρατιωτικές σχολές δεν είναι ούτε για αστείο εύκολες! ΣΤΥΑ και τέτοια που είναι 2 χρόνια, εντάξει βγαίνει και τα μαθήματα δεν είναι δύσκολα, αλλά ΣΝΔ (Ναυτικοί δόκιμοι), πιστεύω η σχολή αυτή συναγωνίζεται σε δυσκολία την ιατρική!!! Και πριν με παρεξηγήσεις, εννοώ οτί εκτός του ότι το πρόγραμμα είναι βασανιστικό, δεν νιώθουν καν τι θα πει φοιτητική ζωή! Ακόμα και το καλοκαίρι τους δεν το περνάν σε διακοπές, αλλά σε θερινή εκπαίδευση σε πλοίο! Μπορεί να μην είναι τόόόόσοοο δύσκολα για τους Μάχιμους, αλλά για τους μηχανικούς σίγουρα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολες οι θεωρητικες σχολες ειναι ευκολες? δεν εχετε πατησει σε τμημα αρχαιολογιας για αυτο το λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα δεν παμε καλα!!!ευκολες οι θεωρητικες σχολες?παιζει να ειναι και οι πιο δυσκολες!!δειτε πρωτα τμηματα οπως αρχαιλογια που λενε παραπανω η διεθνων και ευρωπαικων σπουδων που πραγματικα ειναι πανδυσκολο τμημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι σχολές είναι εύκολες μόνο στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σπουδαζω θεολογια και ειναι καραπαλουκι!!!! καμια απο τις παραπανω σχολες δεν ειναι ευκολη!!!! ιδιως οι θεωρητικες!!!! ανιδεοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως για το Παιδαγωγικό που λες, έχει απόλυτο δίκιο. Σπουδάζω στο παιδαγωγικό του Καποδιστριακού και είναι πανεύκολη σχολή. Τη βγάζεις ακόμα και χωρίς να μείνεις ούτε σε 1 μάθημα. Το ίδιο ισχύει και για τους νηπιαγωγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για πολλά παιδιά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που αριστεύσαμε, πήγαμε στο παιδαγωγικό για να αποκατασταθούμε και να "ξαλαφρώσουν" οι γονείς μας και αφήσαμε σπουδαίες επιστήμες που ήταν δύσκολες (π.χ. νομική, ιστορία & αρχαιολογία), αλλά θα τις γουστάραμε το παιδαγωγικό ήταν φρικτό από κάθε άποψη. Ήταν σαν να βγάζεις ένα δύσκολο ΤΕΙ για τη θεωρητική. Όλο εισαγωγικά μαθήματα ειχαμε από διάφορες άλλες επιστήμες χωρίς τελικά να εμβαθύνουμε πουθενά. Τα βιβλία μας ήταν απαράδεκτες κακογραμμένες περιλήψεις σημαντικών επιστημονικών έργων. Από την πρακτική δε μάθαμε τίποτα απολύτως γιατί ήταν όλα ανοργάνωτα. Κάναμε λιγότερα παιδαγωγικά από τις καθηγητικές σχολές. Ειλικρινά ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΜΕ ΠΙΚΡΑ. Χαραμίσαμε τέσσερα χρόνια από τη ζωή μας για μία τσιχλόφουσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες οι σχολές, εκτός από τις θετικές επιστήμες, είναι εύκολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το παιδαγωγικο δημοτικης δεν ειναι τοσο ευκολη σχολη. υπαρχουν μαθηματα οπως νευροεπιστημη, βιολογια, τηλεπικοινωνιες στο οποιο θα πρεπει καποιος να μαθει να χειριζεται προγραμματα μαζι με το γραπτο μεος που εχει και χρειαζεται αρκετο χρονο. τα μαθηματα κοινωνιολογιας σαν υλη ειναι ολο το βιβλιο. και υπαρχουν πολλες υποχρεωτικες εργασιες(2-3)σε καθε εξαμηνο.
    ουτε η ψυχολογια(παντειο) ειναι τοσο δυσκολη, ξερω ατομο που μπηκε με κατατακτηριες και περναει πολλα μαθηματα με 9,10 ενω παραλληλα δουλευει κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νηπιαγωγών πανεύκολη με κουκλοθέατρο κ πλαστελινες .το 80% βγάζει 7.5 και πάνω. Παιδαγωγικό Δημοτικής δυσκολότερη μεν αλλα πανεύκολη συγκριτικά με νομική και φιλολογιες με τα βιβλία των 600 Κ 700 σελίδων. Το ποσο εύκολη είναι μια σχολή φαίνεται από το μέσο όρο αποφοίτησης και τους πόσους αριστούχους έχει. Η νομική έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο αποφοιτησης από τις θεωρητικές και φυσικά τους λιγότερους αριστούχους παρόλο που έχει για φοιτητές τους πιο άριστους ως επί το πλείστον των πανελληνίων της θεωρητικής. Πάντως οι φιλολογιες ακούω ακόμα παραμένουν δυσκολες. ΜΜΕ έχουν δυσκολέψει λίγο σε βαθμούς. Ψυχολογια εχει λιγο δυσκολιες...Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγγενής μου τελείωσε νομική χωρίς να παρακολουθεί σχεδόν καθόλου και διάβαζε από επιτομες και τελείωσε στα 4,5 χρόνια με βαρόνος πάνω από 7. Πτδε, ψυχολογία έχουν υποχρεωτικες εργασίες και εργαστήρια, ενώ νομική, φιλολογία οπότε θες πας για παρακολουθηση και περνάς και τα μαθήματα. Ξέρω άτομο που τελείωσε νομική, πήγε Πτδε και δεν μπορεί να περάσει τη φυσική και είναι έκτο έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η θεολογικές σχολές μόνο εύκολες δεν είναι, είστε άσχετοι στην κυριολεξία , δεν έχετε σπουδάσει την επιστήμη της θεολογίας , δεν ξέρετε το πρόγραμμα σπουδών ούτε ξέρετε τη σημαίνει , για αυτό μην μιλατε. Το ότι δεν είναι στην "μόδα" πλέον από τους δήθεν έξυπνους δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη. Πρώτα σπουδαστές θεολογία και μέρα ελάτε να μιλήσετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book