1) Οι αθλητές παλιά μπαίνανε σε όποια σχολή θέλουνε χωρίς να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να γεμίσουν σχολές ιατρικής και νομικης με τέτοια άτομα. Τώρα απλώς τους δίνεται ένα δυνατό πριμ.
3) Δυσλεξία. Οι δυσλεκτικοί μπορούν να δώσουν πανελλαδικές προφορικά. Αυτό θα το δεχόμουνα αν η βαθμολόγηση ήταν αντικειμενική αλλά σε καμιά περίπτωση δε το δέχομαι αφού βλέπω παιδιά που δε διαβάσαν ποτέ τους να παίρνουν 13 . Επίσης ο πρώτος των πρώτων όλης της Ελλάδας πάρα πολλές φορές δίνουνε εξετάσεις προφορικά (π.χ. φέτος ο πρώτος των πρώτων εγραψε 19.917). (με προφορικές εξετάσεις). Πως γίνεται οι περισσότερες διαγνώσεις για δυσλεξία να γίνονται όταν το παιδί πάει τρίτη λυκείου (όταν ολοκληρώνει με λίγα λόγια των μαθητικό του βίο)... Υπάρχει μια σκοπιμότητα.
4) Κατατακτήριες με βάση το βαθμό πτυχίου.... ένας θεσμός γεμάτο τρύπες.... Μπαίνεις σε ένα ΤΕΙ ή ΑΕΙ της πλάκας ή ακόμα καλύτερα πας εξωτερικό και παίρνεις ένα πτυχίο της πλάκας (πληρωμένο) το οποίο αναγνωρίζεται από το ΔΙΚΑΤΣΑ και μπαίνεις ιατρική, νομική ή ήμμυ από κατάταξη με βαθμό πτυχίου. Κατατακτήριες μέσω εξετάσεων. Μερικές σχολές κάνουν κατάταξη με εξετάσεις, οι εξετάσεις αν και δύσκολες μπορεί να υπάρχουν διαρροές θεμάτων, να ευνοηθούν κάποιοι υποψήφιοι σκόπιμα. Σε όλες τις περιπτώσεις δίνεις εξετάσεις γλυτώνοντας κάποια άκυρα μαθήματα. π.χ. για ιατρική δε δίνεις το άκυρο μάθημα της έκθεσης και τα μαθηματικά.
5) Αλλοδαποί Βγάζεις δημοτικό, γυμνάσιο στο δημόσιο πας εξωτερικό τρία χρόνια και μετά δίνεις εξετάσεις μειωμένης δυσκολίας σε σχέση με τις κανονικές και περνάς ιατρική με βαθμό 13-14.6) Νυχτερινό. Δηλώνει ψευδή εργασία και δίνει πανελλαδικές μειωμένης δυσκολίας... και περνάς σχετικά πιο εύκολα
6) Παγκύπριες: Είναι αρκετά δύσκολο να περάσεις σε πρωτοκλασάτες σχολές όπως η ιατρική το ΗΜΜΥ και η νομική. Η ύλη και η δυσκολία των θεμάτων είναι πολύ πιο δύσκολες από τις πανελλαδικές παρόλα αυτά μπορεί ΕΥΚΟΛΑ να περάσεις σε δευτεροκλασάτες σχολές (ΑΕΙ- ΤΕΙ) πολλές από τις οποίες έχουν πολύ μεγάλο βαθμό με τις πανελλαδικές (κτηνιατρική, βιολογικών εφαρμογών, βιολογικό κ.ο.κ).
7) Μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης. Οι τύποι παίρνουν μέχρι πρόσφατα μπαίνανε με αρκετά χαμηλές βάσεις αφού η ελληνική κυβέρνηση τους πρόσφερε θέσεις ειδικά για αυτούς. Πλέον αυτό σταματάει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου