Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Δεν βρίσκουν δουλειά οι ιατροί....

Ο τίτλος παιδιά είναι ειρωνικός αφού ένας απόφοιτος ιατρικής στην Ελλάδα αν θέλει να δουλέψει θα δουλέψει και μάλιστα με πολύ καλά χρήματα (δεδομένου της κρίσης). Ένας ιατρός όταν τελειώσει μπορεί να κάνει αγροτικό και αν διαλέξεις τα λεγόμενα άγονα αγροτικό με επίδομα θα βγάλει λίγο πολύ 2000 ευρώ το μήνα. Αν το συγκεκριμένο αγροτικό προσφέρει στέγη εύκολα μπορείτε να συμπεραίνετε πως μπορούν να βγουν πολλά για την εποχή λεφτά.

Όταν τελειώσει το αγροτικό υπάρχει μια αναμονή για την ειδικότητα αν η αναμονή αυτή μεγάλη ο  ιατρός μπορεί να διαλέξει να κάνει και άλλο αγροτικό. Όποιος όμως ιατρός θέλει να ξεκουραστεί γράφεται στο ταμείο ανεργίας και για ένα χρόνο παίρνει και το επίδομα. Αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν το 100% των ιατρών γράφονται στο ταμείο ανεργίας και όχι γιατί είναι πραγματικά άνεργοι.

Ας περάσουμε τώρα στην επιλογή της ειδικότητας. Υπάρχουν πάρα πολλές και μέσα σε αυτές υπάρχουν καλές, μέτριες και κακές επιλογές. Μπορεί να διαλέξεις ειδικότητα με μεγάλη αναμονή αλλά και άλλες με μέτριες ή μικρές αναμονές. Αν ένας ιατρός διαλέξει μια ειδικότητα... και βρεθεί να βγάλει 480 ευρώ ως μισθωτός δε του φταίει η κοινωνία αλλά ο εαυτός του. Όταν διαλέγουμε ειδικότητα πρέπει να το σκεφτόμαστε με προσοχή και να βάζουμε στο παιχνίδι και άλλους παράγοντες. 

Ένας νέος ιατρός πρέπει να καταλάβει πως αυτό που διάλεξε είναι λειτούργημα και δεν πρέπει να το ασκεί για να βγάζει κατά βάση χρήματα.


2 σχόλια:

  1. tsako να σε πω,εγω ξερω στο εξωτερικό περιπτώσεις 40 ακόμα και 50 φευγα που ξεκινάν σπουδές ιατρικής και έχοντας από πάνω τους και τα δάνεια γιατί οι σπουδές κοστίζουν πάρα πολύ στο εξωτερικό,όπως ξέρεις.σε εμάς είναι όλα δωρεάν Δόξα τω θεώ.Πως θα έκρινες την σκέψη κάποιου να ξεκινήσει σε μεγάλη ηλικία σπουδές(αν έχει π.χ ένα επαγγέλμα που προσαρμόζεται εύκολα με την σχολή,δεν τον κουράζει και μπορεί να παρακολουθήσει επομένως); καλή κίνηση δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως και ως ειδικευόμενος και στο αγροτικό πληρώνεται ο γιατρός,συνεπώς δεν καταλαβαίνω αυτά που λένε περι πολλά χρόνια σπουδών κ.λπ τα χρόνια σπουδών είναι έξι.μετά δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book