Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ιschool vs e-student

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή στάθηκαν τα σχόλια που μου έγιναν στο προηγούμενο ακριβώς post που ουσιαστικά συγκρίνανε τα δύο μαθητικά forum e-student και ischool.

Πρέπει να ξέρουν τα παδιά πως ο δημιουργός του e-student δημιούργησε όταν ήταν στην Γ Λυκείου το ischool και ουσιαστικά το ischool δημιουργήθηκε από μαθητή για μαθητές. Στην συνέχεια εξαιτίας λόγων που δε γνωρίζω (υποθέτω οικονομικούς ο Πέτρος o δημιουργός του ischool (Scandal στο nickname)  αναγκάστηκε να δώσει ή να πουλήσει (δε γνωρίζω) την σελίδα του σε δύο νέους φοιτητές που είχαν δημιουργήσει ήδη το γνωστό forum e-steki και ένα Forum με θέμα τις γάτες το mycat. Oι δεύτεροι άφησαν το Πέτρο να δημιουργήσει στον Server της Freeset (η εταριία των δύο παιδιών)  ένα άλλο Forum το οποίο ήταν διπλοθεματικό (βιβλία και σχολές). 

Το καλό με το ischool και στην συνέχεια με το e-student ήταν ότι ο Πέτρος συμμετείχε και συμμετέχει στο forum ως απλός χρήστης. Eπίσης το e-student του Πέτρου ουσιαστικά υπήρξε συνέχεια του e-parea ενός άλλου Forum που δημιουργήθηκε εξαιτίας δυσαρεστημένων χρηστών του ischool από τις αλλαγές που έκανε η freeset. 

Το e-student δυστυχώς έχει πέσει αρκετά (σπάνια γράφονται πλέον νέα μηνύματα και προσωπικά στενοχωριέμαι διότι μου άρεσε τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του).  Aπό ότι έμαθα αυτές τις ημέρες οι freeset μεταβιβάστηκε σε νέους ιδιοκτήτες  που προς λύπη μου όμως δε βλέπω να συμμετέχουν σε κανένα από τα 3 forum. Μπορεί το ischool να σας φαινεται πιο ωραίο σχεδιαστικά αλλά να ξέρετε ότι δεν έχει την αίγλη του παλιό φορουμ που ο administrator συμμετείχαν στο φορουμ ουσιαστικά το πρώτο από ότι βλέπω έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.


5 σχόλια:

  1. τι ειδικοτητα πηρες τελικα;δεν μας εχεις πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αποφασίσει αλλά δε θα το πω ακόμα θα το πω μόλις κάνω την αίτηση. Ως τότε θα κρίνω όλες τις ειδικότητες

      Διαγραφή
  2. Βασικά το ischool ήταν μια χαρά μέχρι που έδωσαν πολλή εξουσία στην Πουπουλίνα. Έδιωξε με τον τρόπο της τα καλά μέλη της οδ, μπάναρε ένα σωρό μέλη και όποτε μπει σε μια συζήτηση την κάνει σαν τα μουτρα της. Μέχρι και τους founders πέτυχε να διαγράψει από μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου έχεις δίκιο αλλά η Πουπουλίνα είναι η μοναδική που ασχολείται πλέον. Κάνει κάποια λάθη κατά την γνώμη μου αλλά οι περισσότεροι άλλοι Mod δεν ασχολούνται καν.

      Διαγραφή
    2. Ασχολείται γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Μια εποχή το μοντεριλικι ήταν ευχάριστη, ομαδική ασχολία. Πλέον είναι να εκτελείς διαταγές, να κάνεις τη δουλειά των αλλων 5 που λενε δε γαμιεται και δε μπαινουν ποτε και αν διαφωνισεις με τις διαταγες της γατουλινας σε σοβαρό θεμα σε πηρε και σε σήκωσε. Έχω μαθει επίσης ότι εδω και κανενα χρονο διαλεγει αυτη τους νεους μοντς, δεν ψηφιζουν τα παιδια που ξερουν καλυτερα τους χρηστες . Τοση δημοκρατια μιλαμε.

      Διαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book