Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Νεφρολογία



Eίναι μια από τις λιγότερες δημοφιλείς ειδικότητες στο Poll παρόλα αυτά είναι από τις ειδικότητες που σκέφτομαι ακόμα και τώρα. Οι περισσότεροι αν δεν έχουν ένα γνωστό που κάνει αιμοκάθαρση δεν έχουν ιδεά για αυτή την ειδικότητα. Η αναμονή στην Ελλάδα είναι αρκετά μικρή εξαιτίας της μικρής σχετικάς ζήτησης και μπορείς να εξασφαλίσεις θέση σχετικά γρήγορα ακόμα και σε μεγάλο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Είναι ενδιαφέρουσα ειδικότητα focko;
Eίναι μια κλινική ειδικότητα και οπως λέει το ονομα της ασχολείται με το νεφρό. Επειδή υπάρχουν πολλοί χρόνιοι ασθενείς τους βλέπεις για αρκετά χρόνια και αποκτάς μαζί τους σχέση διαπροσωπική γνωρίζει τον ασθενή σου και ο ασθενής τον ιατρό του δεν υπάρχει νομίζω καλύτερο πράγμα για μια κλινική ειδικότητα.

Έχει έρευνα αυτή η ειδικότητα focko;
Έχει ταιράστια έρευνα και μάλιστα ενδιαφέρουσα. Ουσιαστικά η έρευνα εκτός από την κλασική θεραπεία κτλ διατροφή έχει να κάνει και με την λειτουργία των μηχανημάτων αλλά και την υποκατάσταση τους. Την μέθοδο της περιτοναικής κάθαρσης και πως θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Συνθήκες δουλειάς.
Σε αντίθεση με την καρδιολογία η δουλειά του νεφρολόγου δεν έχει τόσο μεγάλο άγχος διότι δεν έχει τόσο σημαντικά επείγοντα. 

Τι προσφέρει παραπάνω από τις άλλες;
Αν σου αρέσουν τα μαθηματικά, οι υπολογισμοί είναι η καλύτερη ειδικότητα για σένα. Η ρύθμιση των ηλεκτρολυτών, η ρύθμιση του μηχανήματος δεν είναι τόσο βαρετή άχαρη δουλειά που νομίζει κάποιος 

Θα βγάλω λεφτά με αυτή;
Όχι με το ρυθμό που βγάζουν οι καρδιολόγοι και οι χειρουργοι αλλά θα βγάλεις καλά λεφτά και θα έχεις μια ποιοτικη ζωή.

Αρνητικά της ειδικότητας;
Είναι ότι δυστυχως δύσκολα υποστηρίζεται σε ιδιωτικό ιατρείο το επάγγελμα αναγκαστικά πρέπει να είσαι ή σε νοσοκομείο ή σε πολυκλινική, Τα νεφρολογικά μηχανήματα έχουν ταιράστιο κόστος λειτουργίας και συντήρησης που δε μπορεί να αντέξει ένα ιδιωτικό γραφείο μόνο του.

Αν γίνοσουν νεφρολόγος fockos για πιοο πράγμα θα πάλευες;
Οι νεφροπαθείς αναγκάζονται και κάνουν αιμοκάθαρση κάθε 3 μέρες δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να την κάνουν μόνο σε ένα νοσοκομείο με αποτέλεσμα ο νεφροπαθής να αναγκάζεται να ταξιδεύει κάθε 3 μέρες Θα πάλευα ώστε ολες οι νεφρολογικές μονάδες στην Ελλάδα να συνεργάζονται με ηλεκτρονικό φάκελο ώστε κατόπιν αίτησης ο κάθε νεφροπαθής να μπορεί να κάνεις την αιμοκάθαρση του οποιο νοσοκομείο θέλει.

Βusiness
Aν κάποιος έχει πολλά λεφτά ή συνεργαστεί με χορηγούς και εταιρίες μπορεί να χτύσει ένα θέρετρο με νεφρολογικό εξοπλισμό για τους νεφροπαθούς. Ένα τέτοιου ξενοδοχείο θα γέμιζε τουρίστες από όλο το κσόμο. 


Συνοψίζοντας
Έχουμε μια μη δημοφιλή ειδικότητα στο γενικό πληθυσμό με μικρή σχετικά αναμονή, ομως προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωή στον ιατρό (χωρίς υπερβολικό άγχος), δύσκολα μπορεί να ανοιξει ιατρείο αφού το κόστος ειναι ταιράστιο και τέλος αποκτάς μια πολύ καλή σχέση με τους ασθενείς σου. Επίσης προσφέρει ένα πολύ ευρύ πεδίο έρευνας.

3 σχόλια:

  1. φοκο μπορει να κανει καποιος ειδικοτητα χωρις να εχει κανει αγροτικο??εξηγησε τα ολα αυτα γτ ενδιαφερουν πολυ κοσμο.το τυπικο σκελος της δουλειας.τα διαδικαστικα.δηλαδη παιρνεις πτυχιο οκ??μετα τι γινεσαι ρεμαλι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι γίνεται αλλά για να δώσεις για να δώσεις ειδικόττα στην Ελλάδα θέλεις να κάνεις αγροτικό. Όσο για την διαδικασια θα την περιγράψω εγώ όταν τελειώσω (2 μαθήματα έχω ακόμα0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαβαζα στο γρικμεντς που λεγανε κατι μαλακισμενα οτι για οσους πηραν πτυχιο μεχρι το τελος του 2014 ισχυει αυτο που λες και μετα απο αυτο το ετος θελεις και αγροτικο πριν ξεκινησεις για ειδικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book