Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τέλος Πανελλαδικών.. γενικά σχόλια για τις εξετάσεις και εκτίμηση για τις βάσεις

Απέχω αρκετά χρόνια και από την λογική και από την ψυχολογία των εξετάσεων και  επειδή κατά πιθανότητα παίρνω φέτος το πτυχίο μου ίσως δε θα ξανασχοληθώ με τις εξετάσεις και θα αφήσω να το κάνουν οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες που κατά την γνώμη μου κοροϊδεύουν κάθε χρόνο (μη έχοντας ιδέα τι και γιαί γράφουν) και τους καθηγητές γράφοντας μεμονωμένα κάθε φορά για το μάθημα τους χωρίς γενική εικόνα. 

Πιστεύω ότι οι φετινές πανελλαδικές ήταν οι πιο δύσκολες των τελευταίων ετών και ως προς την δυσκολία μόνο με του 2005 μπορεί να συγκριθούν αν και τότε είχαμε άλλα σταθμά και άλλα δεδομένα.  Φέτος οι επιτροπές ειδικά στην βιολογία δεν ασχολήθηκαν πολύ με την παπαγαλία αλλά με την παρατηρικότητα, Τα θεματα ειδικά της Φυσικής για άλλη μια φορά τα βρίκσω απαράδεκτα.

Φέτος επίσης είχαμε και τσιμπημένα θέματα σε Βιοχημεία - Ηλεκτρολογία και σίγουρα αυτό θα επηρεάσει τους μαθητές έναντι της Τ2 τεχνολογικής.  Συνεπώς οι μαθητές της Τ1 είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις εξετάσεις αυτές.

Όσο αφορά τις βάσεις πιστεύω ότι θα έχουμε πτώση κατά γενική εικόνα και λόγω πιθανής κατάργησης των μετεγγραφών (ο περσινός νόμος βγήκε αντισυνταγματικός) και πιστεύω ότι  στα επαρχιακά τμήματα  η πτώση θα είναι αρκετά μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book