Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Φαρμακευτική από Χημικό ή Φοίτηση στο εξωτερικό

Θα ηθελα να σας ρωτησω,αφου πρωτα σας ευχαριστησω ,για την προσπαθεια που κανετε,και την βοηθεια,που προσφερετε.
Θα ηθελα να σας ρωτησω με την σειρα μου.
Τι ειναι προτιμοτερο.Να παει καποιος στο χημικο,γιατι εκει περναει,και μετα να δωσει κατατακτηριες,για φαρμακευτικη,η να βγει κατευθειαν στο εξωτερικο,για φαρμακευτικη.
Δεδομενου,οτι αυτο που θελει να σπουδασει ειναι η φαραμακευτικη.


Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο νόμος για τις κατατακτήριες έχει αλλάξει και πλέον στην δεύτερη σχολή δε θα δικαιούσαι ούτε πάσο (όπως και γινόταν) αλλά ούτε συγγράματα. Όσο αφορά για την σκέψη σου το χημικό είναι μια πολύ καλή επιλογή που θα σε βοηθήσει στις κατατακτήριες για ένα οποιοδήποτε τμήμα φαρμακολογίας (χρόνο ουσιαστικό δε θα χάσεις 3 χρόνια) και θα έχεις 2 πτυχία που θα σε βοηθήσουν αρκετά. 

Από την άλλη αν πας στο εξωτεικό και αναφέρομαι στα πανεπιστήμια που πάνε οι περισσότεροι (πρωην ανατολικού μπλογκ θα δώσεις πολλά χρήματα και παράλληλα δε θα πάρεις τοσο καλή εκπαίδευση (όμως θα έχεις πτυχίο πιο γρήγορα).

Ο δρόμος των κατατακτήριων είναι σίγουρα πιο δύσκολο αλλά κατ εμέ αξίζει να προσπαθήσεις.


1 σχόλιο:

  1. 3 χρόνια θα χάσεις σε μία ιδανική περίπτωση όπου θα τελειώσεις το χημικό στα 4 χρόνια και έπειτα θα περάσεις με την πρώτη προσπάθεια στη φαρμακευτική. Κάτι το οποίο το θεωρώ προσωπικά απίθανο! Εχω αποφοιτήσει απο το χημικό του απθ και γνωρίζω πολλά άτομα που γράφτηκαν στο χημικό με το όνειρο της φαρμακευτικής, κανείς όμως δεν τα κατάφερε και αυτή τη στιγμή είναι όλοι στο εξωτερικό έχοντας χάσει 2-3 χρόνια στο χημικό χωρις κανένα αποτέλεσμα. Το χημικό είναι μία αρκετά δύσκολη σχολή και θέλει πολύ διάβασμα. Επίσης με κατατακτήριες(για φαρμακευτική θεσσαλονικης που γνωρίζω) μπαίνουν από ΑΕΙ 2 μόλις άτομα τα οποία είναι άψογα προετοιμασμένα από τα καλύτερα φροντιστήρια(το οποίο μεταφράζεται σε πολλά χρήματα. Αν λοιπόν είσαι σιίγουρος για την επιλογή σου μαζεψε τα κ φύγε απευθείας για εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book