Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Λίγο πριν τις Πανελλαδικές συμβουλές από τον Τσάκο

Είναι μεγάλη περίοδος από τότε που έχω δώσει Πανελλαδικές αλλά μέσα από το blog μου θα προσπαθήσω να δώσω συμβουλές στον βαθμό που μπορώ. Συνήθως συμβουλεύεστε τους καθηγητές σας οι οποίοι σε κάποιον βαθμό σας συμβουλεύουν σωστά αλλά δυστυχώς επειδή έχουν οικονομικό συμφέρον δεν είναι ολόσωστοι.

Είναι καλό να έχετε βγάλει όλη την ύλη εδώ και μήνες και να έχετε βγάλει μια πλήρη επανάληψη σε όλα τα μαθήματα εφόσον το επιτεύξατε αυτό σταματείστε πλήρως τα φροντιστήρια και διαβάστε μόνοι σας (ο καθένας σας ξεχωριστά ξέρει που έχει κενά και πως θα τα καλύψει). Αν δεν έχετε βγάλει ακόμα την ύλη ή δεν εχετε ολοκληρώσει την επανάληψη σας να κάνετε φροντιστήρια μεν αλλά λίγα δε και το καθένα από αυτά να κρατάει όχι πάνω από 1:30 ώρα. Γνωμη μου είναι ότι στην παρούσα φάση τα ομαδικά φρονιστήρια περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό, για αυτό όσοι πάνε σε ομαδικά καλό είναι τον τελευταίο μήνα να κάνουν ιδιαίτερα.

O κάθε καθηγητής (φροντιστηριου) τον νοιάζει να γράψετε καλά στο μάθημα του δε τον νοιάζει τόσο για τα άλλα μαθήματα για αυτό θα σας βάζει αμέτρητές ώρες για το μάθημα του (θυσιάζοντας ίσως ώρες από άλλο μάθημα που ίσως έχετε προοπτικές να γράψετε πιο καλά). Μην τους ακούτε και διαβάστε αυτό που εσείς νιώθετε. Μην αφήνετε αδιάβαστα μαθήματα θεωρητικώς εύκολα που μπορείτε να γράψετε 20 (π.χ. βιολογία γενικής)  διαβάζοντας ένα   μαθημα ατέλειωτες ώρες για να ανεβάσετε απλά ένα βαθμό (το 16-να γίνει 17). 


3 σχόλια:

  1. egw vlepw padws megalh anodo fetos borei kai 300 moria h kathe sxolh allwste geloia themata peftoun pada stis panellhnies gia paidia pou den xeroun na xexwrisoun 2 gaidouriwn axura

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος θα γίνουν τα άνω κάτω στις βάσεις για αυτό δε θα κάνω προβλέψεις (όποιος κάνει προβλέψεις φέτος το κάνει με σκοπό το κέρδος και θα πέσει αρκετά έξω). Ίσως δώσω μια γενική εικόνα αλλά όπως είπα φέτος θα έχουμε τις ανατροπές των ανατροπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book