Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Προετοιμασία Πανελλαδικών από την β λυκείου.

 Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Πάω β' λυκείου και μέχρι στιγμής δεν τα πάω καθόλου καλά στα διαγωνίσματα (κάτω από τη βάση) παρόλο που διαβάζω, προσπαθώ και τα προφορικά μου είναι πολύ καλά. Θέλω να περάσω ιατρική (είναι το όνειρό μου,) και έχω απελπιστεί. Με ενδιαφέρουν μόνο οι πανελλήνιες, αλλά καταλαβαίνω από τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού τα τωρινά διαγωνίσματα είναι ένα δείγμα των πανελληνίων. Πως να εξασκηθώ;

Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω  γιατί στην ηλικία σου έβαζα για δεύτερη μοίρα τις εξετάσεις και απλά κοιτούσα να μάθω χωρίς να αγχώνομαι. σαν να ήταν μαι απλή τάξη στο λύκειο. Έκανα λάθος αποτέλεσμα αυτών ηταν να μπω νοσηλευτική εκπα  και να μπω ιατρική  5 χρόνια με την αγχωτική διαδικασία των κατατακτηρίων.  Τα φροντιστήρια που έκανα ηταν περιορισμενα και τα μαθήματα πολλα είχα χάσει την μπάλα αλλά όταν το κατάλαβα ήταν αργά.

Ένα από τα πράγματα που ήθελα να κάνω τότε  και δεν έκανα ήταν να προετοιμαστώ στην ύλη της γ λυκείου από την β. Ο λόγος που δεν έκανα είναι επειδή τότε εμείς δίναμε πανελλαδικές και στην β λυκείου συνεπώς έπρεπε να δώσω καποιο βάρος και στην β λυκείου. Αυτό που συμβουλέυω χωρίς να είναι απόλυτο γιατί δε ξέρω  είναι να πηγαίνει κάποιος φροντιστήριο στην β λυκείου για τα μαθήματα της γ  και να κάνει μια σύντομη αναφορά της ύλης της β λυκείου το Καλοκαίρι. Προσωπικά πιστεύω ότι η ύλη της β λυκείου όσο αφορά την θετική κατεύθυνση  δε εχει πολλα προαπαιτούμενα για την γ για αυτό πολλά μαθήματα της β είναι περιττα για την διαδικασία των πανελλαδικών,. ο τρόπος επιτυχίας για τις  πανελλαδικες δεν είναι το διάβασμα και η εξυπνάδα αλλά η επανάληψη. Συνεπώς καλό είναι να  κάνεις τώρα αυτό που θα κάνεις του χρόνου ώστε να έχεις πολύ χρόνο για επαναλήψεις χωρίς άγχος και εμπέδωση.

Αυτό που πρέπει να σου μείνει από όλο το πάνω είναι η πρώτη μου παράγραφος για αυτό τις διαχώρισα. Αν έχεις ένα όνειρο (π.χ. να μπεις ιατρική) σίγουρα θα βρεις τρόπο να περάσεις και οι πανελλαδικές δεν είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book