Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Eξετάσεις στο Δημοτικό (Όλη η αλήθεια)

Κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες η είδηση ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να εισάγει εξετάσεις στο δημοτικό, η αιτία είναι κάποιες στατιστικές έρευνες οι οποίες φανερωνουν ένα σημαντικό μέρος παιδιών τα οποία βγαίνουν από το Δημοτικό χωρίς να γνωρίζουν βασικές γνώσεις δημοτικου και γυμνασίου. 

Δυστυχώς αυτή η ιδέα βγάζει αρκετούς υποστηρικτές (οι οποίες προφανώς πιστεύω κάθε δημοσιογραφική στοχοποιημένη είδηση)  αλλά δυστυχώςς κανένας δεν αντιλαμβάνεται τον πραγματικό σκοπό που έχουν όλα αυτά για αυτό ο σκόπός αυτής η ανάρτησης. Φυσικά η διεξαγωγη των εξετάσεων δεν πρόκειται να ωθήσει τα μικρά παιδιά να διαβάσουν περισσότερο αφού αυτό τον ρόλο μπορεί να τον επιτελέσει ο δάσκαλος ο οποίος έχει κύρος, σεβασμό από  τους μαθητές.

Πιστεύουμε ότι το υπουργείο έχει σκοπό με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει την παραπαιδεία και να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό η ανεργία που ερχεται στους δασκάλους. Οι μισθοι των δασκάλων μειώνονται ενώ τα έξοδα τους παραμένουν ίδια. Η διεξαγωγή των εξετάσεων θα ωθήσει στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο (δεν ειναι τυχαίο ότι οι τάξεις που γίνονται οι εξετάσεις θα είναι τρίτη Δημοτικού και  έκτη με αυτό τον τρόπο με εξαίρεση την πρώτη οι μαθητές θα βρίσκονται υπό τον φόβο εξετάσεων τουλάχιστον σε ενδοσχολικό επίπεδο (δεν αποκλείεται να δούμε και πανελλαδικές).

Να θυμήσουμε πως παλαιότερα υπήρχαν εξετάσεις στο δημοτικό αλλά καταργήθηκαν διότι δεν απόδιδαν (το μέτρο ξεχάστηκε και ξαναεφαρμόζεται) ενώ οι εξετάσεις αυτές ίσως αυξήσει σχολική φοβία στους μαθητές και το άγχος των γονέων οι οποίες δεν μπορούν να κατανοησουν τι είναι οι εξετάσεις.



6 σχόλια:

  1. Αναμενουμε επιστροφη φοκου με double acount στο στεκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) Δηστυχως ορισμένοι δε καταλαβαίνουν ότι ο fockos δεν πρόκειται να πάρει ban από το στέκι. Εναν θα σκοτώνουν 2 θα εμφανίζονται και στο τέλος θα είναι τόσοι πολλοι που δε θα ξέρουν τι θα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα μπαναρουν πολυ απλα την ip και στο τελος θα βαρεθεις να την αλλαζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) φίλε μου όταν φύγω αυτοί θα χάσουν (1 χρόνος μοντ ήμουν όταν βλέπω να μη με σέβονται έτσι που κάνουν θα τους σέβομαι ούτε και εγώ).

    Σήμερα έγινε ένα περιστατικο αφού μπαναρανε τον χρήστη αετό μόνιμα πιστεύουντας ότι ήταν διπλός λογαρισμός από μένα.

    Το τελευταίο nick μου ήταν το fcooks δυστυχώς έγινε αφαίρεση δε νομίζω να ξαναμπω στο forum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι ρε φιλε μπαινε με ξεχωριστο λογαριασμο την μερα εστω μονο για chat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :) κάθε φορά που μπαίνω με άλλο λογαριαμό που βάζουν 1 βδομαδα επιπλέον ban. Όταν μπηκα με το τελευταίο νικ μου κάποιοι παίζανε τους έξυπνους και λέγανε σαν απάντηση γεια σου focko και γεια σου focko (μπορούσαν να μου στείλουν πμ). Αυτο΄ειχε ως αποτέλεσμα να φάω την επόμενη μέρα κιόλας μπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book