Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΜΥ από Κατατακτήριες

 Καλησπερα Τσακο,σπουδαζω στο τει ηλεκτρονικης στην Θεσσαλονη,τωρα θα μπω στο 3ο ετος και στα μαθηματα γραφω πολυ καλα μεχρι τωρα.
Μου εχει μπει στο μυαλο μολις παρω το πτυχιο να δωσω για ΗΜΜΥ ΑΠΘ.
Αξιζει τον κοπο και ποσο δυσκολο ειναι να μπω;
Ποσο θα χρειαστει να διαβασω ωστε να δωσω κατατακτηριες και να πετυχω;
Εχω ακουσει οτι τα θεματα που βαζουν ειναι λιγο πιο δυσκολα απο αυτα της εξεταστικης,ισχυει;
Ισχυει αυτα που λενε οτι στις περισσοτερες θεσεις μπαινουν κομματοσκυλα;


Οι κατατακτήριες είναι ανταγωνιστικές εξετάσεις για αυτό καλό είναι αν αποφασίσεις να δώσεις να αρχίσεις προετοιμασία όταν είσαι στα μέσα του  έτους του πρηγούμενου πριν δώσεις σε περίπτωση αποτυχίας την πρώτη φορά (καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος) καλό είναι να πας στρατό ώστε να μην χάνεις χρόνο και να δώσεις πάλι την επόμενη χρονιά.  Το ότι είσαι σε ΤΕΙ ηλεκτρονικής είναι αρκετά θετικό γιατί θα γνωρίζεις τα μαθήματα και την λογική τους και επιπλέον σου προσφέρονται θέσεις διπλάσιες από τους απόφοιτους ΑΕΙ.  Όσο αφορά την διαφάνεια των εξετάσεων έχεις δίκιο συμβαίνει και αυτό φαίνεται γιατί στα περισσότερα τμήματα δεν ανακοινώνονται οι βαθμολογίες δημόσια (αλλά στον καθένα προωσπικά), παρόλα αυτά οι περσσότερες θέσεις δίνονται αντικειμενικά και οι περισσότεροι που διαδίνουν αυτές τις πληροφορίες είναι αποτυχημένοι προηγούμενων ετών που δεν είχαν όρεξη να ξαναπροσπαθήσουν.

Τα θέματα που βάζουν δεν είναι πιο δύσκολα (περίπου της ίδιας δυσκολίας) αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι δε παρακολουθούν εργαστήρια ουτε τις δεαλέξεις είναι φυσικό να τους φαίνονται πιο δύσκολα. Άλλο θέμα που πρέπει να γνωρίζει είναι ότι από φέτος όσοι φοιτούν σε δεύτερη σχολή δεν δικαιούνται βιβλία ενώ εδώ και πολλά χρονιά δε δικαιούνται πάσο καθώς και βραβεία απόδοσης.

Επίσης να ξέρεις ότι η δυσκολία εισαγωγής είναι μεγαλύτερη στις μεγάλες πόλεις λόγω ανταγωνισμού και μικρότερη στις επαρχιακές εφόσον δεν έχεις σπίτι στην Θεσσαλονίκης και νοικιάζεις σκέψου να δώσεις σε άλλο ισοδύναμο τμήμα. (αν έχεις σπίτι Θεσσαλονίκη να προσπαθήσεις εκεί αλλά να ξέρεις ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book