Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο χρόνος αναμονής τελειώνει......




Πολλά δημοσιογραφικά site και εφημερίδες κάνουν διάφορες αναρτήσεις σχετικά με την ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις.  Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο και ο λόγος που το κάνουνε είναι επειδή αυτά τα άρθρα πουλάνε, στην πραγματικότητα ότι ενημέρωση έχει ο απλός πολίτης έχει ο δημοσιογράφος ο οποίος το σερβίρει έτσι ώστε αυτό που γράφει να φαίνεται είδηση.

Μία μέρα πριν ανακοινωθούν οι βάσεις θα βγει ανακοίνωση. Οι δημοσιογράφοι θα έχουν τις βάσεις χωρίς να μπορούν να τις δημοσιοποιήσουν από το πρωί, για αυτό το λόγο να παρακολουθήσετε τις πρωινές εκπομπές αυτή την ημέρα (θα πετάνε υπνοούμενα και λίγο πολύ θα μαρτυρανε τάσεις βάσεων. (π.χ. αν θα πέσουν οι ιατρικές, αν θα έχουμε εκπλήξεις στις ειδικές κατηγορίες).

Μερικές φορές blog (τα οποία ανοίκουν σε δημοσιογράφουν δημοσιεύουν τα αρχεία των βάσεων πριν δοθεί εντολή από το υπουργείο), είχε γίνει παλιά αν θυμάστε με το blog troktiko, αλλά και με το in.gr. Θεωρώ πιθανό να γινει και φέτος αυτό για αυτο να είστε συντονισμένοι. 







Αν και σταματήσαμε για προσωπικούς λόγους να απαντάμε στις ερωτήσεις  1 βδομάδα πριν βγουν οι βάσεις δείχνουν ότι η λογική που κινηθήκαμε για μία ακόμη χρονιά ήταν ρεαλιστική.

Θα κάνουμε μια γενική προσέγγιση στο πως θα κινηθούν οι βάσεις παρνοντας ως πρότυπη την δικιά μας έρευνα συγκρίνοντας με τις εκτιμήσεις των μεγάλων εφημεριδών. Σήμερα παρουσιάζουμε τις τομές όλων αυτών και όπως φαίνεται την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι φετινές βάσεις των πανελλαδικών. 

Οι ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο (εμείς είπαμε για στάσιμές βάσιμες παρόλα αυτά οι περισσότερες αναλυτές κάνουν λόγο για άνοδο). Οι επαρχιακές ιατρικές θα παρουσιάσουν μικρή πτώση η οποία όμως δε μπορεί να διευκρινιστεί ακόμα και αν θα γίνει θα την μάθουμε την μέρα που θα βγουν τα αποτελέσματα.

 Σίγουρη η άνοδος σε στρατιωτικές και αστηνομικές σχολές (ο λόγος είναι ο περιοσμένος αριθμός εισακτέων) και η σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση που παρουσιάζουν.

Δικιά μας εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε σχολές της επαρχίας που δε δίνουν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα,  με μεγάλη πτώση πολυ παραπάνω από ότι περιμέναμε αφού φέτος όπως και πέρσι δεν έχουμε μετεγγραφές.

Παιδαγωγικά θα έχουμε άνοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πτώση στην περιφέρεια.

Για τους υποψηφίους του 10% Όσοι  είσαστε απόφοιτοι του 2011 και θέλετε να περάσετε σε μια πιο υψηλόβαθμη σχολή να ξέρετε ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος αντιθέτως οι απόφοιτοι του 2010.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book