Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ιατρική Πάτρας ή Αθήνας με το 10% (Μπορώ να περάσω;)

ΕΒΓΑΛΑ 18757 ΜΟΡΙΑ ΤΟ 2011 & ΠΕΡΑΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.ΕΧΩ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΘΗΝΑΣ Ή ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟ 10%?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Πέρασες πέρσι Ιατρική Κρήτης με έναν πολύ καλό για την χρονιά βαθμό, όμως 10% κάνουνε και οι προπέρσινοι. Η Ιατρική Πάτρας είχε  πέρσι 18757 πρόπερσι είχε 19225 (για Αθήνα δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ). Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί απόφοιτοι του 2010 που δε πιάνανε Ιατρικές σχολές το 2010  θα χτυπήσουν φέτος τις  θέσεις αυτέ για το 10%. Την βάση της Ιατρικής Πάτρας την υπολογίζω περίπου στο 19000 (ίσως και πιο πάνω). Φέτος Ιατρικές θα χτυπήσουν πάρα πολλά παιδιά που το 2010 πέτυχαν Βιολογικό, Διαιτολογία Χαροκόπειο, Οδοντιατρικές  και σε αυτές τις σχολές αντίστοιχα  θα έρθουν φοιτητές άλλων σχολών. Θα έχουμε δηλάδή μια πολύ μεγάλη μετακίνηση υποψηφίων που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι την πολύ μεγαλη πτώση των βάσεων σε σχέση με το 90% του 2010. Στην Αθήνα και λιγότερο στην Πάτρα θα έχουμε επίσης θα έχουμε αιτήσεις από φοιτητές του 2010  που φοιτούν  σε  απομακρυσμένες  πόλεις από τον τόπο κατοικίας που εκ των πραγμάντων έγραψαν σε απόλυτο αριθμό καλύτερα από σένα που έδωσες πέρσι.
 
Αν φέτος οι βάσεις στις Ιατρικές σχολές σημειώσουν πτώση (όπως αναμένεται) και η πτώση θα είναι μεγάλη, του χρόνου θα έχεις εσύ προβάδισμα απέναντι στα παιδιά που δίνουν φέτος και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες. Φέτος όμως είναι αρκετά δύσκολο ως και αδύνατο. Το πρόβλημα είναι πως του χρόνου θα είσαι τριτο έτος (θα κοντεύεις τα μισά) δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις σε άλλη σχολή που δίνει ακριβώς  τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτή που αφήνεις και να αρχίσεις από την αρχή.

Το 10% δεν είναι καθόλου δίκαιο αφού μπαίνουν δύο χρονιές στο ίδιο σακί. Πιστεύω πως έπρεπε να ισχύει η μέθοδος του 5% από την μία χρονιά  και του 5% από την άλλη, έχουν αδικηθεί πάρα πολλά παιδιά με αυτή την μέθοδο.















2 σχόλια:

  1. Εγω με 19055 εχω ελπιδες για ιατρικη Αθηνας με 10% (δεδομενου οτι ειμαι και σε κατηγορια πολυτεκνων)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτρέψτε μου να πω ότι όλα όσα γράφονται στο συγκεκριμένο κείμενο είναι αβάσιμα..καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το 10%..δεν γνωρίζουμε καν πόσοι είναι αυτοί που θα δηλώσουν...το λέω γιατί έχω επικοινωνήσει με ειδικό για την πρόβλεψη των βάσεων και μου έχει πει ότι ειδικά φέτος για το 10% υπάρχουν πολλοί και διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book