Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σκάνδαλο: Kατατακτήριες ιατρικής με βαθμό πτυχίου (Ποιοι περνάνε τελικά;)

Πολλές ιατρικές σχολές όπως η Ιατρική Αλεξανδρούπολης, Αθηνών και Θεσσαλονίκης διεξάγουν  κατατακτήριες (εξετάσεις στις οποίες συμμετέχουν υποψήφιοι που έχουν ήδη ένα πτυχίο) με επιλογή βάση του βαθμού του προηγούμενου πτυχίου των υποψηφίων;

1) Πόσο αντικειμενικό λοιπόν είναι αυτό; 
2) Γιατί οι μεγαλύτερες ιατρικές σχολές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δε δημοσιεύουν ποτε την κατάταξη των μαθητών και τις συγκεκριμένες σχολές που περάσανε; 
3) Ποιες σχολές βγάλανε  άραγε αυτοί που περάσανε; 

Δημοσιεύουμε τις σχολές και τους βαθμούς πτυχίων αυτών που περάσανε με κατάταξη στην ιατρική σχολή Αλεξανδρούπολης, στην κατηγορία απόφοιτοι ΑΕΙ κρύβουμε τα ονόματα των επιτυγχόντων γιατί δε μας φταίνε τα παιδιά αλλά οι καθηγητές (ακαδημαικοί)  οι οποίοι ακριβοπληρώνονται και βαριούνται να θεσπίσουνε εξεταστική για τις κατατακτήριες ώστε να έχουμε μια αντικειμενική εισαγωγή.

Οι θεωρητικές σχολές και οι στρατιωτικές   είναι κατά κοινή ομολογία πιο εύκολες (βαθμολογικά) και οι απόφοιτοι βγάζουν κατά  μέσο όρο μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου από αντίστοιχους απόφοιτους θετικών επιστημών και επιστημών υγείας, όμως όσοι μπαίνουν από θεωρητικές και τις βγάζουν έχουν ελάχιστες γνώσεις στα θεμελιώδη ιατρικά μαθήματα που κανονικά θα έπρεπε να κρίνονται για να μπούνε στην ιατρική (π.χ. βιοχημεία- χημεία, φυσική, βιολογία). Συγκεκριμένα για την Ιατρικη σχολή Θράκης Το σύστημα εισαγωγής έκανε και πάλι το θαύμα του οι πέντε από τους 6 που μπήκανε φέτος με κατάταξη στο τμήμα ιατρική Πανεπιστήμιου Θράκης είναι από θεωρητικές σχολές και μόνο ο τελευταίος από αυτούς  έχει τελειώσει την σχολή αξιωματικών νοσηλευτικής. Κανένας απόφοιτος πολιτικής νοσηλευτικής Πανεπιστημιακής σχολής, κανένας απόφοιτος Βιολογικού (Ελλάδας), κανένας απόφοιτου Χημικού (Ελλάδας) δεν εισήχθε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος/η στην κατάταξη τέλειωσε με απόλυτο 10 σχολή εξωτερικού το οποίο αναγνωρίστηκε μέσω ΔΟΑΤΑΠ στην Ελλάδα (μήπως κάποιοι τρώμε κουτόχορτο;). Επίσης οι πρώτοι και των τριών κατηγοριών που περάσανε στην συγκεκριμένη σχολή (απόφοιτοι ΑΕΙ , απόφοιτοι Οδοντιατρικής και απόφοιτοι ΤΕΙ τελειώσαν σχολές εξωτερικού).

Είμαστε το μόνο blog  (ή από τα λίγα ) που  γράφουν ανοιχτά για αυτό το θέμα., το ότι μεγάλα δημοσιογραφικά site δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ αυτό το θέμα  που συμβαίνει χρόνια τώρα μας κάνει να αναρρωτιόμαστε πραγματικά (για το τι συμφέρονται κρύβονται πίσω από αυτό).

Το υπουργείο παιδείας πρόσφατα ανακοίνωσε νέο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Εμείς το κατακρίναμε γιατί πιστεύουμε ότι με το καινουριο σύστημα θα χαθεί ακόμα παραπάνω η διαφάνεια. Μήπως πρέπει να κοιτάξουνε άλλα πράγματα πρώτα που είναι πιο σημαντικά;

3 σχόλια:

  1. A re file oraia ta les,grafo kai ego gia auto to thema kai exo steilei kai e mail se proedrous iatrikon sxolon.. Συνδεσμος Ελληνων Οδοντιατρων ψαξτο στο google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ... ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ' ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟΣΥΣΤΗΜΑ...
    Π.Χ. ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ... ΤΟ 60% ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ... ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!
    ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book