Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα γίνει με το 10%

Geia sou katsikaki. Me lene Faidra. Edwsa fetos panelladikes kai ontas ma8htria 8etikhs evgala 19.000 moria. Wstoso mia atuxia pou eixa me ekane na perasw se mia sxolh pou mallon de mou aresei kai toso. 8a h8ela na se rwthsw an 3ereis kati sxetika me thn epanafora tou 10% ka8ws exw akousei gia mia organwmenh kinhsh ma8htwn-goniwn-ka8hghtwn sto upourgeio pou exei dhmiourghsei 8etika sxolia gurw apo to 8ema auto. Please apanthse mou oso to dunaton grhgorotera ka8ws prepei na parw mia apofash sxetika me to an 8a 3anadwsw h an 8a perimenw to 10%.
Απάντηση


Δύσκολη είναι η απάντηση γιατί στις επόμενες Πανελλαδικές πιθανότατα θα έχουμε  καινούρια κυβέρνηση και μια επαναφορά του 10% θα ήταν μια καλή πολιτική κίνηση από τον καινούριο υπουργό παιδείας (αλλά από την αλλη είμαστε παραμονές εκλογών και όταν ορκιστεί η νέα κυβέρνησει θα κοντεύει ο καιρός των εξετάσεων). Δυστυχώς πολύ διαδικτιακοί τόποι εφημερίδες κάνανε λόγο για επαναφορά του 10% πριν καν συζητηθεί. Αυτό το θέμα επειδή πουλούσε (πολλά παιδιά είναι σαν και εσένα) του αναδημοσίευσαν  και έτσι δόθηκε εντύπωση ότι η κίνηση αυτή είναι μαζική.  Όπως έγραψα πριν μερικούς μήνες για το θέμα αυτό θεωρώ πολύ δύσκολο να γίνει 3 μήνες πριν τις εξετάσεις μια τέτοια κίνηση. Πολλά παιδιά έχουν ήδη αρχίσει προετοιμασία και το κίνημα γονέαν και μαθητών έχει ήδη ξεφουσκώσει σε μεγάλο βαθμό.

Οι συζητήσεις στην βουλή για αυτό το θέμα γίνονται αλλά δυστυχώς παγώνουν π.χ. εδώ . Είναι δύσκολο να πούμε τι θα γίνει παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι να ισχύσει το 10% είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι αν γινόταν αυτο θα το ξέραμε ήδη.  Για αυτό καλύτερο είναι να αρχίσεις προετοιμασία σαν να μην υπάρχει 10% και αν σου κάτσει το 10% σου έκατσε (αφού αυτό θα το μάθεις πριν αρχίσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις).

3 σχόλια:

  1. Μαγκες και πριν λιγο καιρο ησασταν παγιοι σχετικα με την ΜΗ επαναφορα του μετρου και απογοητευατε τα παιδια. Σοβαρο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρέ μας φίλε αναγνώστη (γιατί σίγουρα μικρός είσαι). Αν διάβασες το άρθρο μας πάνω είπαμε στην κοπέλα να προετοιμαστεί για εξετάσεις και αν της κάτσει το 10% της έκατσε. Από την εμπειρία μας στα θέματα των Πανελλαδικών πιστεύουμε ότι αν το μέτρο του 10% ίσχυε τότε θα το ξέραμε τώρα (οπότε δε είπαμε κάτι το διαφορετικό από ότι το λέγαμε πριν). Η προηγούμενη ανάρτηση μας που αναφέρεσαι έγινε σε μια περίοδο που μεγάλα site με θέμα την παιδεία κανανε λόγο ότι θα ισχύσει το 10% και εμείς είπαμε ότι δε θα ισχύει.

    Φίλε μας αν επιβεβαιωθούμε (πράγμα που δε θέλουμε για το καλό των παιδιών) με τα χαράς θα δεχτούμε την συγγνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to enaneferan to 10% sigoura pragmata...faidra pou 8es na peraseis???

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book