Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Είναι αξιοκρατικός ο νόμος για τους Πολύτεκνους;

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ? ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ... ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΑΝΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥ...ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ... ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ? ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Πριν λίγες αναρτήσεις είχα πει ότι δε θα υπάρχει 10% φέτος και τελικά διαψεύθηκα. Δυστυχώς δε μπορώ να μπω στα κεφάλια αυτών που βγάζουν νόμους ή που δικάζουν και δε μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Η νομοθεσία με τις μετεγγραφές αρχικά  για τους Πολύτεκνους έγινε με σκοπό να μπορέσουν να σπουδάσουν παιδιά που οι οικογένειες τους δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχαίρια παρέα με τα αδέλφια τους. Το πρόβλημα είναι ότι υπήρχε εκμετάλευση αυτού του μέτρου με αποτέλεσμα σχολές Αθήνας - Θεσσαλονίκης να γεμίζουν και σχολές της περιφέρειας να είναι άδειες αφού μετεγγραφές κάνανε και οικογένειες που είχαν οικονομική δυνατότητα ενώ άλλες οικογένειες που είχαν πραγματικό πρόβλημα αλλά δεν ήταν πολύτεκνες δεν είχαν το δικαίωμα μετεγγραφης.

Με την αλλαγή  του νόμου δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα αφού παράγοντας για την σχολή είναι και ο τόπος κατοικίας. Αυτό οδήγησε σε ειδαγωγή σε σχολές όπως η Ιατρικής Αθήνας με 14.000 και σχολές οπως Αρχιτεκτονική στα 10.000 μόρια. Προσωπικά αυτό το φαίνομενο δε το θεωρω τυχαίο και σίγουρα κάτι έγινε.

Καλά κάνεις και το κυνηγάς δικαστικά αφού ο νόμος δεν είναι αξιοκρατικός αλλά δικηγόρος δεν είμαι και δεν ξέρω πως μπορεί να καταλήξει. Καλη επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book