Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επαναφορά του 10%

Μαγκες και πριν λιγο καιρο ησασταν παγιοι σχετικα με την ΜΗ επαναφορα του μετρου και απογοητευατε τα παιδια. Σοβαρο blog.

Το 10% καταργήθηκε πέρσυ με το ΦΕΚ 118/2011 άρθρο 59 παράγραφος 14.

14. Η διάταξη της περίπτωσης i της παραγράφου 5α του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (Α΄ 188), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του ν. 2909/2001 (Α΄ 90) και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 3687/2008 (Α΄ 159), που αναφέρεται στην εισαγωγή των αποφοίτων Γενικών Λυκείων ή άλλου τύπου Λυκείου σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων σε κάθε σχολή ή τμήμα της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997, ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2011−2012.

Πράγματι σε παλαιότερη ανάρτηση  είχαμε πει ότι το 10% καταργείται για φέτος με τα μέχρι τότε δεδομένα. Συνεπώς το ότι είμασταν πάγιοι όπως αναφέρεις δεν ισχύει.

Η ομάδα του tsakosblog μιλάει πάντοτε με στοιχεία. Μόλις εχθές βγήκε ανακοίνωση επαναφοράς του 10% για τα επόμενα 2 έτη. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που έγινε αυτό αλλά φανταζόμαστε ότι είναι προεκλογικός. Στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέραμε ότι ακούγοντουσαν πολλά για επαναφορά του μέτρου από ανεπίσημες πηγές.

Η επαναφορά του 10% είναι πλέον γεγονός  επίσημα. Οι φετινοί υποψήφιοι με νομοθετική ρύθμιση της τελευταίας στιγμής χάσανε το 10% των θέσεων που θα διεκδικούσαν. Παρόλα αυτά στα προαύλια και στα μαθητικά forum οι υποψήφιοι φένονται δικαιωμένοι και κάποιοι άλλοι ανακουφισμένοι καθώς πιστεύουν πως έτσι κέρδιζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Για τους υποψήφιους που δώσανε πέρσυ: Όσοι δεν στοχεύετε σε σχολή με περσινή βάση πολύ μικρότερη από τα μόρια που συγκεντώσατε μην προτιμήσετε τον εύκολο δρόμο του 10% και ξαναδώστε. Οι περσυνές βάσεις ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προπέρσυνες και έτσι τις θέσεις θα τις καταλαβουν οι περσινοί. Μην ξεχνάτε ένα μεγάλο μέρος των θέσεων θα καλυψθούν από άτομα που έχουν πετύχει τη σχολή προτιμήσης τους και απλώς πέρνουν μέρος το 10% γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα ή από φοβία μήπως η άποψη τους για τη σχολή θα αλλάξει μετά το πέρας της εαρινής εξεταστική.

Για τους υποψήφιους που δώσανε πρόπερσυ: Πραγματικά αυτή η νομοθετική ρύθμιση σας ήρθε κουτί καθώς οι βάσεις σας ήταν πολύ υψηλότερες σε σύγκριση με τις περσυνές. Παίζει και σε εσάς ο παράγοντας των παιδιών με μεγάλη βαθμολογία που θα δηλώσουν χωρίς να έχουν σκοπό να αλλάξουν σχολή αλλά σίγουρα είστε σε καλύτερη θέση από ότι οι περσυνοί υποψήφιοι. Είναι δύσκολη απόφαση (10% ή 90%) ειδικά για κάποιον που προετοιμαζόταν να δώσει. Παρόλαυτά πρόπερσυ όσοι έχετε συγκεντώσει 500 μόρια και παραπάνω από τη περσυνή βάση της σχολής που επιθυμείτε σκεφτείτε σοβαρά να διαγωνιστείτε με το 10%. Αν συγκεντρώσατε 0 - 500 μόρια παραπάνω από την περσυνή βάση της σχολής που επιθυμείτε παίξτε το κορόνα - γράμματα και αφήστε την τύχη να καθορίσει τη μοίρα σας.


5 σχόλια:

  1. Ποσο πιστευεις οτι μπορει να φρασουν οι ιατρικες; Κυριως για Αθημα κ Θεσσαλονικη. Αν μπορεις κανε μια προβλεψη κι ας ειναι νωρις ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπάντησα στην τελευταία ανάρτηση του blog. Με λίγα λόγια σας θεωρώ πολύ τυχερούς (όσοι δώσατε το 2010) γιατί είσαστε αρκετά κοντά στον στόχο σας χωρίς να χρειάζεται να δώσετε εξετάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα,λιγο ακυρο με το θεμα αλλα θα ηθελα την γνωμη σας.εχω 15600 στ 4ο πεδιο,πιστευετε εχω πιθανοτητες να πιασω σχολη ψηφιακων συστηματων με βαση 16903 στο 10% του 2011?ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ μας φίλε δεν έχει γίνει ανακοίνωση για τις θέσεις που θα πάρει το τμήμα το 2012 συνεπώς δε μπορούμε να δώσουμε ακριβή αποτέλεσμα. Με την πρώτη ματιά αυτό μου φαίνεται αρκετά δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book