Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μετεγγραφή από το Νοσηλευτική Σπάρτης σε Νοσηλευτική ΕΚΠΑ


Γειά σου Τσάκο.Λοιπόν θέλω να σε απασχολήσω με ένα θέμα που βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να με βοηθήσεις αλλά κανείς δεν ξέρει...

Πέρασα 2ο εξάμηνο νοσηλευτικη αει στη Σπάρτη με το 5% λόγω ασθενείας.Γράφτηκα κανονικά και θα ξεκινήσω να παρακολουθώ σε λιγότερο από έναν μήνα.Όταν έπιασα τη σχολή χάρηκα πολύ μιας και τα αδέρφια μου είναι στον κλάδο,είμαι δοτικός κλπ και με ιντριγκάρει..έχω και την εμπειρία ως ασθενής και καταλαβαίνεις...απλά για κακή μου τύχη δεν πληροφορήθηκα ότι μπορούσα να πάρω μετεγγραφή για την Αθήνα μέσα σε ένα όριο λιγότερου του ενός μήνα...οι πληροφορίες από τη Σπάρτη δεν υπήρξαν για το αν έχω δικαίωμα να επιδιώξω μια μετεγγραφή στην Αθήνα πια...στο υπουργείο δεν το σηκώνουν γι αυτο και σου στέλνω να με συμβουλέψεις...βέβαια είτε καταφέρω να παρακολουθήσω Αθήνα,είτε όχι τη σχολή δεν την αφήνω μιας και μπορεί να ξέρω από τα αδέρφια μου το τρέξιμο της δουλειάς(είτε εισαι δε,ειτε τε,είτε πε)τα οποία και εύστοχα τα έχεις επιβεβαιώσει και με το παραπάνω,αλλά είναι λαχείο μιας και οι πόρτες που θα ανοίξουν είναι αρκετές και καλές...ελπίζω να μου απαντήσεις σύντομα μιας και ότι είναι να γίνει,αν γίνει,πρέπει να γίνει άμεσα.Είτε πάντως με βοηθήσεις επ'αυτού είτε όχι θέλω να σε ευχαριστήσω για τις γενικότερες πληροφορίες και να σου πώ συγχαρητήρια για το χρήσιμο μπλόγκ σου...βοηθάς πολλούς!Να είσαι καλά!
υγ:έστειλα το ίδιο μέηλ μέσω φόρμας,αν θες απάντησε εδώ.και πάλι ευχαριστώ.\


Από ότι κατάλαβα πέρσι πέρασες πέρσι γράφτηκες τον Νοέμβριο και θεωρητικά ξεκίνησες από πέρσι αλλά θα αρχίσεις να παρακολουθείς από φέτος. Πέρσι είχες το δικαίωμα μετεγγραφής και αυτό φαίνεται από σχετικό έγγραφο που φαίνεται κάτω. Ο νόμος  για τις μετεγγραφές έχει αλλάξει αλλά προσωπικά πιστεύω ότι την κατηγορία 5%  δε θα την πειράξουν. Πρέπει να επικοινωνήσεις οπωσδήποτε με το υπουργείο ή με το γραφείο δευτεροβάθμιας της περιοχής και να απαιτήσεις να επικοινωνήσουν αυτοί και να κάνεις τα χαρτιά σου. Και οι δύο πανεπιστημιακές σχολές έχουν εξαιρετικό επίπεδο σπουδών το οποίο συγκρίνεται με το επίπεδο των ιατρικών σχολών στα αντίστοιχα μαθήματα. Το κακό με το πανεπιστήμιο είναι ότι δε σε εκπαιδεύσει σωστά όσο αφορά την πρακτική αφού το πρόβλημα στους εκπαιδευτές, πολλοί εκπαιδευτές είναι μεταπτυχιακοί και πάρα πολλοί δεν έχουν μεγάλη ή και καθόλου εργασιακή εμπειρία. Η σχολή έχει καλές επαγγελματικές διεξόδους αλλά η κλασική δουλειά είναι αρκετά δύσκολη και πολύωρη αφού μιλάμε για κυκλικό ωράριο και πρόκειται να γίνει ακόμα δυσκολότερη στο δημόσιο τομέα με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων αφού το νοσηλευτικό προσωπικό θα μεταφέρεται  από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ανάλογα με το φόρτο εργασίας. 

Όοσ αφορά την νοσηλευτική ΕΚΠΑ θα σχολιάσουμε στις επόμενες μέρες ενα video που διαφημίζει την σχολή. Μπορείς να επικοινωνήσεις με την ΔΑΠ της νοσηλευτκής ΕΚΠΑ http://dapnosileftikisekpa.wordpress.com/ αν και δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τα φοιτητικά κόμματα ίσως τα παιδιά σε βοηθήσουν (αφού έχουν άμεσα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι) οπότε στείλε ένα σχόλιο στο blog τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book