Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Είμαι ειδική κατηγορία αλλά δε πέρασα γιατι;

geia tsako milousame k x8es! evala to onoma m k tn kwdiko m mou vgale oti perasa viologia!! omws labane upopsh thn eidikh kathgoria?? eipes oti me eidikh kathgoria triteknwn ta moria gia iatrikh a8hnas einai17936...ama to pas etsi mpainw iatrikh hrakleiou! ti ginete??????? den katalavainw!

Το παράδοξο  της όλης υπόθεσης είναι ότι δε δίνεται σε όλους τους πολύτεκνους η δυνατότητα να περάσουν σε όλες τις σχολές που θα δηλώσουν με το σύστημα των ειδικών κατηγοριών (αν γινόταν αυτό δε θα χαμε τόσο μεγάλη απόκλιση των βάσεων) παίζει ρόλο ο τόπος μόνιμου κατοικίας. Ο κάθε πολύτεκνος λαμβάνει μέρος στις εξετάσεις στοχεύοντας μόνο στις σχολές που υπάγονται στην περιφέρεια του. π.χ. ο πολύτεκνος της Αθήνας έχει δυνατότητα να δηλώσει μόνο σχολές του νομού Αττικής και ανταγωνίζεται μόνο τα παιδιά πολυτέκνων που έχουν μόνιμη κατοικία της Αττική. Με λίγα λόγια ένα παιδί που κατοικεί σε νομό χωρίς σχολή που στοχεύει (π.χ. η Κορινθία) δε θα μπορεί να κυνηγήσει θέση με βάση ειδικής θέσης σε τμήμα της Αθήνας.  Το σύστημα σε κατέταξε αυτόματα σε κατηγορία με βάση το σχολείο ή το σπίτι μονίμου κατοικίας σου. Υπάρχουν σύλλογοι πολυτέκνων που θίγονται με αυτή την αλλαγή και άλλοι σύλλογοι (στα μεγάλα αστικά κέντρα) που τους συμφέρει.

 Η αλλαγή ίσως να έγινε για να βολευτούν κάποιοι στα μεγάλα αστικά κέντρα (κανένας δε το ξέρει αυτό) και ποτέ δε θα το μάθουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book