Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Χαμένοι και κερδισμένοι των βάσεων

Όλες τις προηγούμενες χρονιές βλέπαμε παιδιά να κλαίνε σήμερα μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε χαρούμενες φάτσες σε πάρα πολλά παιδιά. Πολλά περάσανε σε σχολές που ούτε ονειρευόντουσαν.

Νικητές των βάσεων
Τμήματα νικητές είναι η Ιατρική Αθήνας επειδή κράτησε πολύ μεγάλη βάση. Μεγάλος νικητής από το ΕΜΠ είναι το τμήμα ΗΜΜΥ το οποίο κατατρόπωσε τους Πολιτικούς Μηχανικούς κατά 500 μόρια (υπενθυμίζουμε πως πέρσι περάσανε οι Πολιτικοί για 1 μόριο). 



Χαμένοι των βάσεων
Το τμήμα ΗΜΜΥ στα Χανιά έριξε κατά πολύ την βάση του. Το τμήμα νοσηλευτική ΕΚΠΑ έριξε την βάση σε επίπεδα που κανένας δε περίμενε. Το τμήμα Ιατρική Αλεξανδρούπολης έριξε κατά πάρα πολύ την βάση σε επίπεδα κάτω από την Οδοντιατρικής Αθήνας. Μαθηματικά, Φυσικά επαρχίας  έριξαν κατά πολύ της βάσης τους. Μεγάλοι χαμένοι τα παιδαγωγικά τμήματα. Μεγάλοι χαμένοι αυτοί που αποφάσισαν να δώσουν με το 10% (είχαμε επικές ανόδους).

Τα fail  της ανακοίνωσης
Ειδικές κατηγορίες. Φοιτητές περάσανε σε σχολες Πολυτεχνείων με πραγματικά χαμηλές επιδόσεις. Δεδομένου ότι όλοι οι Ελληνες φορολογούνται αποτελεί ανήθικο κάποιοι να εισάγονται σε Πολυτεχνεία ενώ με τις κανονικές βάσεις θα εισάγονταν σε επαρχιακά ΤΕΙ.  Σίγουρα το θέμα θα έχει δικαστικές διαστάσεις.

Εκτιμήσεις μας
Με εξαίρεση την πρώτη και την τελευταία ιατρική προβλέψαμε την βάση των υπόλοιπων ιατρικών. Καταγράψαμε μικρότερες πτώσεις σε άλλες σχολές.  Είπαμε για  τρελές ανόδους στις ξένες φιλολογίες  και το πετύχαμε. (Η Γαλλική διπλασίασε την βάση). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book