Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ηarry Potter and the deathly hallows (η ανάλυση από τον Ταινιά)

H καλύτερη ταινία Harry Potter που έχω δει χωρίς όμως να σημαίνει ότι ήταν καλή ταινία. Τα παιδιά  ίσως ενθουσιαστούν οι έμπειροι ίσως το δουν κάπως λίγο (αφού οι λεπτομέρειες μετράνε και εκεί η ταινία έπασχε)

Το δεύτερο part έχει περισσότερα effect από το πρώτο αλλά δεν έχει τους γρίφους που είχε το πρώτο. Προσωπικά την  βρήκα κάπως αναμενόμενη ενώ κάποιες σκηνές της θεωρώ υπερβολικές. Η σκηνοθεσία ήταν αρκετά καλή και πραγματικά απογείωσε την ταινία ώστε να μη θεωρηθεί μέτρια. Είναι μια καλή ταινία αλλά σε καμιά περίπτωση δε παίρνει τα τέσσερα αστεράκια από μένα.  

Η ταινία πολυδιαφημιζόταν ότι ήταν πλήρως 3d. Πολλές σκηνές ειδικά σε  κάποιους κοντινους διάλογους αυτό  απουσίαζε.



Το παρακάτω να διαβάσετε μόνο όσοι έχετε δει την ταινία. (και τα δύο part)



Τα τελευταία λεπτά τα βρήκα φρικτά, γρήγορα και καθόλου δουλεμένα καμία σχέση με το τέλος του άρχοντα. Ο Harry Potter η Hermione o Ron και ο Darko 19 χρόνια μετά είναι φωτοτυπίες των εαυτών τους 19 χρόνια. Μάλιστα ο Ηarry έχει το ίδιο ακριβώς μουσάκι (εφηβικό), η  Hermione ακριβώς το ίδιο χτένισμα.  Θα προτιμούσα να μην έβλεπα καθόλου αυτή την σκηνή. Δεν είδαμε την σχολή μετά από 19 χρόνια , έκπληξη μου  προκάλεσε το γεγονός ότι κανένας από τους τρεις φίλους μας ούτε το φυτό η Hermione δεν κατάφερε να γίνει καθηγητής στην σχολή. 

Ποιοι είναι οι νέοι καθηγητές; (Πότε δε θα μάθουμε, ίσως με μια καινούρια ταινία;) 



Επίσης ο ρόλος του Darco δε μου άρεσε καθόλου.... τον βλέπουμε πέντε ταινίες ως κακό στο τέλος παρουσιάζεται ως δειλός... θα προτιμούσα να τον βλέπω να πεθαίνει στην φωτιά (αφού ο ενεργός ρόλος του τελειώνει εκεί) ή να τον βλέπω να σκοτώνει το φίδι.



Aπολαύστε συνεντεύξεις με το cast



7 σχόλια:

  1. υπερβολες μια χαρα ηταν η ταινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν υπήρχαν τα εφέ και τα ωραία γραφικά η Ταινία θα ήταν μάπα. Προσωπικά την βρήκα πολύ παιδικη.............
    προσωπικά την βρήκα αντιγραφή του lord of the rings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία...Αν δεν γνωρίζεις,δεν είσαι σε θέση να έχεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα επειδή είναι σοβαρό αφού αμφισβητείται η αξία του Ταινιά θα απαντηθεί σε νέα ανάρτηση.

    Αν κάποιος αμφισβητεί τον Ταινιά μπορεί να τον ρωτήσει ότι θέλει να του κάνει κουίζ να τον ψαρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ταινια εχει αποσπασει τις καλυτερες κριτικες παγκοσμιως.Εχει σπασει καθε ρεκορ πωλησεων.Και συ εισαι σε θεση να την κρινεις χωρις να εχεις διαβασει ούτε ενα βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε κρίνω το βιβλίο κρίνω την ταινία. Έχω μεγάλη εμπειρία στο χώρο και όποιος θέλει μπορεί να πάρει μια κόντρα μαζί μου στο scene 2.

    H μόνη σκηνή που μου άρεσε στην ταινία ήταν με τον Snape καμία άλλη. Αντικειμενικοί κριτικοί την έχουν θάψει την ταινία κάποιοι που έχουν συμφέροντα είπαν καλά λόγια.
    Το να λες αυτή την ταινία καλή φαίνεται πως δεν ξέρεις από ταινίας...

    (κατσέ φίλε δηλαδή πιστεύεις ότι αυτή η μετριότητα πάει για όσκαρ καλύτερης ταινίας;

    Ταινιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρωτο μερος κατα τη γνωμη μου ηταν απο τα καλυτερα Χαρι Ποτερ,μαζι με τη φιλοσοφικη λιθο.Την βρηκα πολυ πιστη στο βιβλιο στις μικρολεπτομερειες,σε αντιθεση με το δευτερο μερος που ηταν ανω κατω...Ειλικρινα ηταν λες και το εκαναν επιτηδες.Καμια σκηνη δεν ηταν αυτουσια μεταφορα και οι περισσοτερες ηταν υπερβολικες.Παντως η αποψη σου για τους χαρακτηρες ειναι λανθασμενη,ακριβως επειδη περιοριζεσαι στην ταινια.Και εκει ακριβως υστερει η ταινια,δεν εμβαθυνει και λειπει ο συνδετικος ιστος μεταξυ των γεγονοτων.(για παραδειγμα o Νεβιλ γινεται καθηγητης βοτανολογιας στο Hogwarts,για να σου λυσω και την απορια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book