Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Λίγα λόγια για τις σχολές της Αθήνας τι θα γίνει με τις βάσεις

Είναι γνωστό ότι οι εκτιμήσεις ως τώρα δίχνουνε καθολική καθοδο σε όλες τις σχολές. Εμεις η ομάδα του κατσικιού αναφερθήκαμε σε μια ενδεχόμενη άνοδο στις μέσες σχολές της Αθήνας και ίσως της Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας της κατάργησης των μετεγγραφών οι προτιμήσεις των φοιτητών για σχολές της ΑΘήνας θα είναι περισσότερες και αυτό θα οδηγήσει σε μια ενδεχόμενη αύξηση των βάσεων. Αυτο το φαινόμενο εκτιμούμε ότι δε θα εμφανιστεί στα πρωτοκλασάτα τμήματα ιατρικής ΑΘήνας, ΗΜΜΥ ΕΜΠ, νομικής ΑΘήνας γιατί απλά δε θα υπάρχουν και πολλοί υποψήφιοι που θα πιάνουν σχολές πάνω από αυτές.  

Τμήματα Αθήνας όπως ΣΕΜΦΕ, βιολογικό, μαθηματικό, φυσικό, πληροφορική (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ), νοσηλευτική ΕΚΠΑ, φαρμακευτική ΕΚΠΑ , νοσηλευτικη ΤΕΙ Αθηνών, φιλολογία ΑΘήνας, φιλοσοφία Αθήνα και πολλά άλλα ενδέχεται όχι μόνο να μην σημειώσουν πτώση αλλά να σημειώσουν άνοδο.

Π.χ. το τμήμα νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Ένα τμήμα με άριστες επαγγελματικές προοπτικές  αυξάνει την βάση του κάθε χρόνο θα μας προκαλέσει έκληξη αν φέτος δε σημειώσει άνοδο. Το τμήμα βρίκσεται στην ΑΘήνας  και θα προτιμηθεί και πολλούς που σε άλλες εποχές θα κυνηγούσαν την μετεγγραφη σε ένα τμήμα της επαρχίας.  Επίσης είμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι για τον ίδιο λόγο η οδοντιατρική Αθήνας θα περάσει την ιατρική Αλεξανδρούπολης. 

Η ιατρική Αλεξανδρούπολης είναι ένα τμήμα που δέχεται κάθε χρονο 100 φοιτητές εκ των οποίων οι 40 φεύγουν με μετεγγραφη. Αρκετοί από αυτούς θα δήλωναν οδοντιατρική ΑΘήνας ή Θεσσαλονίκης αν δεν υπήρχαν οι μετεγγραφες.  Φέτος η εν λόγω σχολή θα δεχτεί λιγότερους από πέρσι παρόλα αυτά δε νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τις βάσεις.

Δυστυχώς έχουμε νέα δεδομένα θα δούμε πράγματα που δε περιμένουμε και δεν περίμενε κανένας.  Θα έχουμε σημαντικές πτώσεις ειδικά σε επαρχιακές σχολές αλλά και ανόδους που κανένα παιδί δε φανταζότανε. Εμεις προτρέπουμε τους μελλοντικούς φοιτητές να μετριάσουν τον άγχος τους και να το απολαύσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book