Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ηarry Potter and the deathly hallows (Απάντηση του Ταινιά σε αναγνώστη)

H ANAΡΤΗΣΗ  ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS 



Ανώνυμος είπε...

πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία...Αν δεν γνωρίζεις,δεν είσαι σε θέση να έχεις άποψη.


Ο  Ταινιάς απαντάει
Πρώτα από όλα το βιβλίο γράφτηκε μετά την προβολή της  τριλογίας    lord of the rings συνεπώς και στο σενάριο αλλά και στην σκηνοθεσία  βλέπουμε παρόμοια στοιχεία που δεν είναι συμπττώσεις. Ας αρχίσουμε με το πρώτο μέρος της ταινίας. Έχουμε το μενταγιόν (ως ένα αντικείμενο πεμπτουσιαστή) πρέπει να καταστραφεί. Αυτό καταστρέφεται με ειδικό τρόπο (με το σπαθί) καλά ως εδώ..... Όποιος φοράει το μενταγιόν  αλλοιώνεται με κατά κάποιο τρόπο η προσωπικότητα  του (για αυτό οι μικροί μας φίλοι φοράνε το μενταγιόν κατά βάρδιες (έχουμε διαφορά στον τρόπο που αλλάζει η συμπεριφορά. Ο Sam νευριάζει φεύγει εγκαταλείπει την ομάδα (τον αφέντη Frodo) και στο τέλος έρχεται και σώζει τον αφέντη του από  από σίγουρο θάνατο.  O  Ron νευριάζει με τον Harry τον εγκαταλείπει  και τον σώζει την τελευταία στιγμή. 



Όσο αφορά την μάχη στο part2 έμοιαζε να είναι βγαλμένη σκηνοθετικά από τον άρχοντα (ήταν αρκετά πιο θεαματική μάχη αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πιο σύγχρονη τεχνολογία). Όσο αφορά την υπόθεση του έργου στην τελευταία ταινία του  harry potter έχουμε πέντε αντικείμενα (πεμπτουσιαστές)  που πρέπει να καταστραφούν  με ειδικό τρόπο ενώ στον άρχοντα έχουμε ένα δαχτυλίδι που πρέπει να καταστραφεί με έναν ειδικό τρόπο. Είναι λογικό μερικοί αναγνώστες ειδικά αυτοί που μεγάλωσαν μαζί με το Ηarry Potter να μη δέχονται αυτή την οπτική γωνία και να λένε αυτούς που έχουν την αντίθετη άποψη άσχετους.

Γενικά η ταινία δε μου άρεσε....  ήταν το καλύτερο Harry Potter που έχω δει παρόλα αυτά και αυτή η τελευταία ταινία μου φάνηκε αρκετά παιδική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book