Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το κατσίκι λέει για τις βάσεις

Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχουμε σημαντική πτώση κυρίως επαρχία λόγω της κατάργησης των μετεγγραφών. Θα δηλώνουν επαρχία μόνο όσοι επιθυμιύν να σπουδάσουν επαρχία και όχι αυτοί που την δηλώνουν μόνο και μόνο για να πάρουν μετεγγραφή. Συνεπώς η ζήτηση θα μειωθεί πολύ. Τα δημοσιογραφικά άρθρα που λένε ότι η κατάργηση των μετεγγραφών δεν θα επηρεάσει τις βάσεις τα θεωρώ παραπλανητικά και εκτός τόπου και χρόνου.

Πέρσυ ήταν η ευκαιρία του 10%. Όποιος συμπληρωνε μηχανογραφικό ακόμα και λιγότερο από 6 να είχε χάσει χτυπούσε σχολές με περσινές βάσεις πολύ μεγαλύτερες από τα μοριά του.

Φέτος πιστεύω είναι η ευκαιρία των σχολών της επαρχίας για το 90% αλλά και του 10%. Πιστεύω πως θα έχουμε τρελή μείωση των βάσεων σε αρκετές σχολές της περιφέρειας που δεν θα τις περιμένει κανένας (ή σχεδόν κανένας). Γι αυτό όσοι δεν σας αφήνουν οι γονείς να σπουδάσετε επαρχία για μη οικονομικούς λόγους ζαλίστε τους μέχρι τέλους για να σας αφήσουν.

Τραγική φιγούρα θα είναι τα παιδιά που αποφάσισαν να μην κάνουν 10% έχοντας χάσει πέρσυ την σχολή της επιθυμίας τους για λίγα μόρια αλλά να ξαναδώσουν. Θα έχουν περάσει όλο το λούκι των εξετάσεων πιθανών να μη πιάνουν τη σχολή που επιθυμούν με τη νέα τους βαθμολογία και θα διαπιστώνουν ότι αν πήγαιναν με το 10% και αράζανε αντί να δίνουν εξετάσεις τότε θα περνούσαν στη επιθυμητή γι αυτούς σχολή.


3 σχόλια:

  1. Εγώ θα κάνω μηχανογραφικό με το 10%.Μάλλον τη σωστή απόφαση πήρα από αυτά που μαθαίνω για τα φετινά θέματα και τις βάσεις,
    Θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις τι παίζει με το 10% και τις επιπλέον θέσεις που έχουν ανακοινωθεί στους εισακτέους για κάθε σχολή.Αφού πλέον δεν θα υπάρξουν μεταγραφές μπορώ να διεκδικήσω μία από τις επιπλέον θέσεις ως τρίτεκνη?
    Ευχαριστώ
    anasa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σου τσακο...
    εβγαλα 6000 μορια περσυ
    και εκανα με το 10% το μηχανογραφικο
    θελω να περασω μηχανολογια...τι λες θα την πιασω?
    και αν οχι πιστευεις οτι θα πεσουν κατω απο τα 6000μορια αλλες σχολες?οπως εφαρμογων πληροφορικης στα γρεβενα?
    ανηκω στην κατηγορια κοινωνικα κριτηρια με αδελφο που σπουδαζει σε αλλη πολη...δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιατρικη αθηνας 19260-19310 θα παει λυρα 100 αυτο που σας λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book