Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ποιο μαθηματικό δίνει καλύτερες προοπτικές για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό;


se poio/a mathimatiko/a panepistimio/a ap ola pisteueis oti tha exw kaluteres eukaires gia metaptuxiako se polu varvato panepistimio tou e3wterikou alla kai eukairies gia ergasia sto e3wteriko?sos,oso pio grigora mporeis!
euxaristw!


Κακά τα ψέματα το εκπαιδευτικό ίδρυμα με το καλύτερο όνομα στην Ελλάδα είναι το Μετσόβειο για αυτό το τμήμα που σου προτείνω είναι η ΣΕΜΦΕ  (βλέπονας και μόνο το πρόγραμμα σπουδών σου θα σε καλέσουνε σε πολλά αξιόλογα μεταπυχιακά για συνέντευξη). Μετά βάζω το Καποδιστριακό αν και ανοργάνωτο ως τμήμα μόνο και μόνο που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένα μεγάλο bonus για να σε δεχρούνε στο μεταπτυχιακό  Τα πιο οργανωμένα και ίσως και τα πιο δύσκολα είναι τα τμήματα μαθηματικών Κρήτης και Πάτρας παρόλα αυτά αν και τα δύο τμήματα οργανώνουν αξιόλογα μεταπτυχιακά δεν είναι ευρέως γνωστά προς τα έξω (με εξαίρεση φυσικά τα τμήματα που συνεργάζονται με αυτά).


10 σχόλια:

  1. Πρώτα απ' όλα αυτό που λες ότι το Καποδιστριακό είναι στην πρωτεύουσα και άρα θα σε πάρουνε για μεταπτυχιακό δεν ισχύει.Η δική μου άποψη είναι ότι το νούμερο 1 που κοιτάνε όλα τα "Βαρβάτα",όπως λέει και ο φίλος,πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.Τέλος.Άμα έχεις βαθμό πτυχίου 5,1 και από το καλύτερο πανεπιστήμιο να είσαι δε θα γίνεις δεκτός πουθενά.Αμα ο βαθμός σου είναι πάνω από 8 έχεις αρκετές πιθανότητες για Ευρώπη.Με πάνω από 9(εξαιρετικά δύσκολο)έχεις πιθανότητες και για Αμερική.Βέβαια χρειάζονται και άλλα πράγματα,όπως κάποιες πιστοποιήσεις και τέτοια,αλλά αυτά τα πέρνεις το σημαντικό που δεν αλλάζει είναι ο βαθμος.Δε συμφωνώ καθόλου με το Κατσίκι που λέει το πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα είναι καλύτερο,της επαρχίας μην πας γιατί βρωμάει και είναι κοντά σε χωριό.Αυτά μπορώ να τα δεχτώ σαν απάντηση από κάποιον που δεν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είπα ότι τα τμήματα στην Αθήνα είναι καλύτερα από της επαρχίας. Μάλιστα έγραψα ότι γίνεται καλύτερη δουλειά στα τμήματα των Πανεπιστημίων Πατρών και Κρήτης. Παρόλα αυτά η εντύπωση που έχουν για την Ελλαδα τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι και η καλύτερη (μας βάζουν στο ίδιο επίπεδο με την Βουλγαρία, την Ρουμανία).

    Όταν κάποιος ξένος βλέπει βιογραφικά για ένα μεταπττχιακό και βλέπει έναν Ελληνα να έχει σπουδάσει Αθήνα του δίνονται αυτομάτως αρκετά bonus. Aυτός είναι ο λόγος που το Μετσόβιο στα Αγγλικά λέγεται Technical University of Athens ενά το Καποδιστριακό University of Athens. Κακά τα ψέματα η Αθήνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και όπως και να το κάνουμε αυτο δίνει αρκετά μπόνους.

    Φυσικά και κύριος ρόλος παίζει ο βαθμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά σου λέει ο Τσάκος μωρή φραγκόκοτα.
    Αμέσως ο άλλος, επειδή του θίξαμε την ορεινή κωλοπετεινίτσα, πετάχτηκε από το πουθενά.
    Όσο και να πονάει και να τσούζει κάποιους, εκτός από τον βαθμό του πτυχίου, που είναι πολύ σημαντικός, η Αθήνα ανέκαθεν είχε και θα συνεχίζει να έχει περισσότερο κύρος από την επαρχία στο εξωτερικό.(Όσο βέβαια κύρος μπορεί να έχει κάποιος που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!)
    Όπως και να το κάνουμε, σ'αρέσει δε σ'αρέσει, αυτή είναι Η (ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ) ΑΛΗΘΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύεις ότι είμαι φοιτητής μαθηματικού κάποιας περιοχής της επαρχίας,για αυτό υπερασπίζομαι τα πανεπιστήμια της επαρχίας;Πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι;Δηλαδή πιστεύεις ότι έγραψα αυτά πιο πάνω για να υπερασπιστώ τα πανεπιστήμια της επαρχίας,είδικα εδω μέσα,για να το διαβάσει ποιός;Ζήτημα να μπαίνουνε καμιά 5αριά άνθρωποι τη μέρα.Απλώς είδα την απορία του παιδιού και αφού υπάρχουν σχόλια ήθελα να κάνω μια παρατήρηση,καθώς τυγχάνει να ξέρω παιδιά από καλές σχολές από την "ορεινή κωλοπετεινίτσα" που με καλό βαθμό πτυχίου γίνανε δεκτοί σε πανεπιστήμια της Αμερικής που απ΄ότι καταλαβαίνω από το επίπεδό σου δεν ξέρεις ούτε κατά που πέφτει.Επίσης δεν ξέρω αν είσαι φοιτητής.Ότι και να λες εσύ και εγώ η αλήθεια είναι ότι το νούμερο 1 που κοιτάνε είναι ο βαθμός που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω.Κατάλαβες ηλίθιε;Μη συνεχίσεις την κουβέντα(που είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις),γιατί δεν πρόκειται να σου απαντήσω.Ο ηλίθιος είναι ανίκητος.Άκου εκεί ότι θέλω να υπερασπίστω τα πανεπιστήμια της επαρχίας από εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθήνα ρε άσχετοι, με διαφορά το καλύτερο μαθηματικό τμήμα και για προπτυχικά και μεταπτυχιακά.
    Απόφοιτοι της Αθήνας έχουν πάει πρόσφατα στο MIT, Cambridge, Princeton, Stanford, Chicago κλπ.
    Μάθετε επιτέλους ρε ελληνάρες να μιλάτε με στοιχεία, ξερόλες έ ξερόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον 2ο ανώνυμο από το τέλος: Πολύ τσούξιμο έχεις αδελφάκι μου!! Μπήκες να μας πεις τον πόνο σου??
    Καλά σου είπε κι ο ανώνυμος από κάτω σου!! Αθήνα και μόνο Αθήνα!!
    Λες ότι οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι αλλά δεν έχεις πάει να κάνεις και κανά τέστ νοημοσύνης!! Και γι'αυτό, όταν κάποιος σου τη λέει, το γενικεύεις για να παραμείνεις άνετος και να ζεις με ψευδιασθήσεις!!!
    Πάμε να κάνουμε ένα τεστ IQ να δούμε ποιος είναι για τα πανηγύρια!!
    Είχα δίκιο τελικά!! Μάλλον η δική σου συμπεριφορά παραπέπεμπει σε βλαχούτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to kalitero mathimatiko stin elleda me diafora einai twn iwanninwn...prosferei tin dinatotita gia fovera metaptixiaka..polloi apo to mathimatiko athinas patras samou kritis pigan...kai opws pigan efigann..poli organomeno tmima..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως το επίπεδο των πανεπιστημίων της Αθήνας είναι καταπληκτικό. Φαίνεται άλλωστε και από τον τρόπο που εκφράζονται οι ανώνυμοι που το υπερασπίζονται. Πήρατε εξαιρετική παιδεία, μάθατε να συζητάτε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ... ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ... ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to kalhtero mathimatiko einai auto....pou phga egw fysika!(auta einai ta tromera epixhrhmata tou kathenos).Gia semfe...asto,olo to emp gelaei...sthn shgekrimenh periptosh isxei to adistrofo ths parimias,an den epeneshs to spiti sou tha pesh na se plakosh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book