- Eρώτηση
- Ανώνυμος είπε... Πώς θα καταλάβω αν μου αρέσουν τα οικονομικά?Ευχαριστώ :)
- Απάντηση
- Πολύ καλή ερώτηση, σχεδόν κανέας απόφοιτος Λυκείου εκτός από αυτούς που έχουν συγγενείς που είναι οικονομόλοι δεν ξέρουν τι δουλειά κάνουν οι οικονομολόγοι. Αρχικά θα σου προτείνω ποιοι τμήματα οικονομικών θεωρώ τα καλύτερα και αυτά είναι τα καθαρόαιμα τμήματα οικονομικών στο:
- Πανεπιστήμιο Αθήνας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πανεπιστήμιο Πελοππονήσου.
- Ως οικονομολόγος μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο τομέα (εμπόριο, διεθνή οικονομία, νομισματικά θέματα, το φορολογικό σύστημα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων, σε τράπεζες, ως ανώτεροι υπάλληλοι σε λογιστήρια αλλά και ως καθηγητές.
- Αν δεν σου αρέσουν τα οικονομικά μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στο marketing και να ασχοληθείς με αυτό. Σε αυτή την δουλειά θα προσπαθήσεις να εμπνευστεις ιδέες που θα κάνουν μια επιχείρηση ένα προιόν ή μια υπηρεσία πιο αγαπητή στο κοινό μέσω της διαφήμισης.
- Την προηγούμενη δεκαετία οι οικονομικές σχολές είχαν πάρα πολύ επαγγελματική αποκαταστάση που συνεχίστηκε μέχρι και το 2003 περίπου. Από το 2003 ως και σήμερα αν και υπάρχει η ζήτηση έίναι σταθερή αλλά σταθερός πτωτική.
- Από φέτος όμως εξαιτίας της κρίσης στα οικονομικά επαγγέλματα ενδέχεται να αυξηθεί η ζήτηση. Οπότε οι οικονομικές σχολές είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους υποψήφιους.
- Για να καταλάβεις αν σου αρέσουν τα οικονομικά πρέπει να θυμηθείς αν σου άρεσε η αριθμητική στο δημοτικό (αν δεν σου αρέσει να κάνεις απλούς υπολογισμούς σίγουρα δε θα σου αρέσουν και οι πολύπλοκοι υπολογισμοί που κάνει ένας οικονομολόγος). Πρέπει επίσης να ξέρεις ότι ένας οικονομολόγος δουλεύει μέσα σε ένα γραφείο με έναν υπολογιστή και χαρτούρα (σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη δουλειά).
- Ενας οικονομολόγος κάνει δουλειά γραφείου αλλά και κάνει πολύπλοκους υπολογισμούς ιστογράμματα. Αν δουλεύεις π.χ. σε μια μεγάλη εταιρία μπορεί να σου ζητηθεί να υπολογίσεις συνολική ζημιά και κέρδη μια επιχείρησης. (πρέπει να πάρει δεδομένα από όλους τους τομείς και στην αρχή της δουλειά θα σου φαίνονται όλα βουνό.)
- Πιστεύω ότι σου έδωσα αρκετές πληροφορίες για να κρίνεις αν σου αρέσει η σχολή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου