Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση σχετικά με τις κατατακτήριες

Αρχική Δημοσίευση από CallMeBeck 
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα βοήθεια , κυρίως από τον χρήστη fockos που έχει εμπειρία.
Είμαι τελειόφοιτη τμήματος ΤΕΙ , το οποίο δεν έχει ουδεμία άμεση σχέση με τον τομέα της υγείας.
Στόχος μου είναι να δοκιμάσω τις κατατακτήριες στη σχολή της ιατρικής στη Λάρισα, καθώς κατάγομαι από την ευρύτερη περιοχή και αυτό αποτελεί
ένα + σε οτι έχει να κάνει με το οικονομικό θέμα.
Θα ήθελα, εάν έχετε τη καλοσύνη, να με ενημερώσετε σχετικά με τις πιθανότητες που έχω να επιτύχω στις εξετάσεις αυτές με πλήρως αξιοκρατικό τρόπο
(γιατί ακούω πολλά και διάφορα άσχημα και αποθαρρυντικά σχετικά με αυτό) και εάν είναι εφικτό για κάποιον να φοιτά σε μια τέτοια σχολή (εάν επιτύχω τελικά) και παράλληλα να εργάζεται.


Δυστυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω κατεθείαν από το steki διότι οι διαχειριστές με μπανάρανε ο λόγος είναι ότι με θεωρούν τρολ. Αν θέλεις ερωτήσεις μπορείς να τις κάνεις στοw www.e-student.gr ή στο blog   επειδή όμως είδα το μήνυμα σου σου απαντάω μέσω του blog.

O DrNo σου είπε τις αλλαγές  (απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ ανήκουν στην ίδια κατηγορία από την μία αλλά από την άλλη αυξάνεται το ποσοστό κατά 2%).  Επειδή η Λάρισα έχει εδώ και χρόνια εξετάσεις (από ότι θυμάμαι) αυτοί που θέλουν να δώσουν εξετάσεις έχουν ήδη αρχίσει το διάβασμα τους εδώ και καιρό  αυτός είναι ο λόγος που για τους αποφοίτους ΤΕΙ θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα (Αφού θα ανταγωνίζεσαι πολλά παιδιά που κάνανε πολύ διάβασμα και άλλα που βγάλανε σχολές όπως χημικό, βιολογικό που τα έχουν διδαχθεί στην σχολή του αυτά τα μαθήματα με μεγαλύτερος βάθος). Για να βγάλω τις πιθανότητες θα πρέπει να ξέρω την βαθμολογία του τελευταίου από τα ΑΕΙ πέρσι και του πρώτου από τα ΤΕΙ της προηγούμενης χρονιάς  (επειδή δε τα ξέρω και δεν ξέρω και πόσό έχεις προετοιμαστείς δε ξέρω την πιθανότητα αλλά είναι πιο μικρή από το παλιό σύστημα όμως δεν είναι καθόλου μικρές). Φέτος όλες οι σχολές  και κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν να κάνουν εισαγωγή με εξετάσεις θεωρώ πως φέτος θα δώσουν λιγότεροι συνολικά στην Λάρισα συγκριτικά με πέρσι αφού θα στραφούν στις μεγαλουπόλεις  συνεπώς δεν είναι καθόλου απίθανο να μπορείς να μπεις στην σχολή απλά περνώντας τα μαθήματα (Δυστυχώς δε μπορώ να το ξέρω αυτό απλά υποθέσεις κάνω)..

Εφόσον σε βολεύει η Λάρισα αξίζει να προσπαθήσεις όχι μία αλλά πολλές φορές (έγω για να περάσω έδωσα 2 φορές) και θα έδινα και αλλες μέχρι να περάσω. Καλό είναι να δώσεις φέτος (δεν ειναι και τόσο δύσκολο να περάσεις) αλλά εφόσον δεν περάσεις πιστεύω πως καλό είναι να παρακολουθείς τα αντίστοιχα αμφιθεατρικά μαθήματα της σχολής ώστε να μάθεις από πρώτο χέρι ο χαρακτήρα και την λογική των θεμάτων αλλά και των καθηγητών σου). .

Όσο αφορά την αντικειμενικότητα των εξετάσεων το λογικό είναι μερικές λίγες θέσεις να μη δινονται αντικειμενικά αλλά οι περισσότερες δίνονται. Οι εξετάσεις γίνονται με επιτροπή και η βαθμολογία είναι περίπου όπως τις πανελλαδικές (βαθμολογούν 2 και ο ένας δε ξέρει το βαθμό του άλλου). Οι περισσότεροι που διαδίνουν τις φήμες περί μη αντικειμενικότητας είναι παιδιά που έδωσαν και δε περάσανε και δε θέλησαν να ξαναπροσπαθήσουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book