Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κτηνιατρική vs Bιολογικό

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ VS ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ?

Oι δύο επιστήμες αν και μερικοί τις θεωρούν κοινές στην πραγματικότητα σχετίζονται ελάχιστα μεταξύ τους Η κτηνιατρική είναι στην ουσία μια ιατρική σχολή στην οποία μπορείς να κάνεις τα πάντα που σχετίζονται με την θεραπεία και προαγωγή υγεία και φροντίδας στα ζώα (μη σκέφτεσαι μόνο τα μικρά ζωάκια συντροφιάς, σκέψου και τα άλογα στον ιππόδρομο ή τα κυνηγόσκυλα πολλά από τα οποία είναι αρκετά ακριβά). Εξαιτίας της έλλειψης ειδικοτήτων σε σχέση με την ανθρωποιατρική (αν και στην κτηνιατρική θεωρητικά  υπάρχουν όμως πρακτικά ο κάθε κτηνίατρος είναι ιατρός όλων των ειδικοτήτων) οι κτηνίατροι αναλαμβάνουν ένα πολύ δύσκολο έργο και στην πραγματικότητα η δουλειά τους είναι πολυ πιο δύσκολη από την ανθωποιατρική. Το ζώο σε αντίθεση με τον άνθρωπο δε μιλάει ο ιδιοκτήτης του ζώου λογαριάζει και τα χρήματα με αποτέλεσμα πρέπει να βρεις τρόπο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη (πραγμα πολύ δύσκολο αφού μερικοί είναι επικριτικοί) και δεύτερο να βρεις θεραπεία που να αντέχει την τσέπη του ιδιοκτήτη (αφού τα ζωάκια δεν ασφαλίζονται). Επίσης ως κτηνίατρος θα πρέπει να επιτελείς και εργαστηριακές ειδικότητες και παθολογικές και χειρουργικές (πράγμα πάρα πολύ δύσκολο) επεμβάσεις και παράλληλα να περιορίζεις το κόστος. Στην ανθρωποιατρική το κόστος είναι δευτερευούσας σημασιας  αφού  οι περισσότερες επεμβάσεις δεν επιβαρύνουν άμεσα τον ασθενή.

Ο κτηνίατρος μπορεί να  ασχληθεί και με άλλα πράγματα όπως ο έλεγχος κρεάτων αλλά αυτό προωπικά δε το βρίσκω τόσο ενδιαφέρον.

Για να ασκήσεις Κτηνιατρική πρέπει να αγαπάς τα ζώα.  Αν ισχύει αυτό την σχολή θα την λατρέψεις

Η Βιολογία είναι αυτή που ξέρεις από το σχολείο. Οι βιολόγοι διδάσκουν ασχολούνται με το περιβάλλον, με την βιοποικιλότητα. Δεν επηρεάζουν άμεσα τα πράγματα όπως οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι. Επίσης πολλες φορές οι βιολόγοι χρησιμοποιούν στα πειράματα τους (ερευνα) ζωάκια τα οποία λίγο πολύ τα βασανίζουν. Στο νοσοκομείο η δουλειά που κάνουν είναι βοηθητική των μικροβιολόγων και των παθανοτόμων κάνουν ακριβώς ιδια δουλειά με τους απόφοιτους αντίστοιχων τμήματων ΤΕΙ. Ο Βιολόγος μπορεί να γίνει διευθυντής σε ένα τμήμα  αλλά ποτε δε μπορεί να υπογράφει εξετάσεις χωρίς την συνδρομή ιατρού. Επίσης οι βιολόγοι στην Ελλάδα δε μπορούν  να ανοίξουν δικό τους βιοχημικό εργαστήριο αυτοδύναμα (ενώ οι κτηνίατροι μπορούν με εξετάσεις  ζώων).

Θα διάλεγα ασυζητητή Κτηνιατρική (ανεξάρτητα από ποια σχολή έχει μεγαλύτερη βάση).


11 σχόλια:

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Η ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βιολόγος μπορεί να γίνει διευθυντής σε ένα τμήμα αλλά ποτε δε μπορεί να υπογράφει εξετάσεις χωρίς την συνδρομή ιατρού.

    Μη διαδίδεις αστήρικτα πράγματα. Ο Διευθυντής Βιολόγος όχι μόνο υπογράφει αλλά είναι και υπεύθυνος για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών.

    Ρώτα πχ. το διευθυντη βιολόγο κο Τράκα στο Σισμανόγλειο ή το διευθυντη κο Παπασωτηριου στο Παιδων

    http://www.sismanoglio.gr/medical5.6.sismanoglio.gr?PHPSESSID=d5e342ee3ecc59df5966355242d572e1


    http://www.paidon-agiasofia.gr/index.cfm?Level1=3&Level2=4&Level3=0&Level4=0&Level5=0&Level6=0&PageID=180

    ==========

    Διευθυντής: Δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου

    Τηλέφωνα: +30 210 746 7167
    +30 210 746 7171
    +30 210 746 7931
    Fax: +30 210 746 7171
    E-mail: biochem@paidon-agiasofia.gr


    I. Στελέχωση

    Επιστημονικό Προσωπικό
    1. Δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου, Διευθυντής, Βιολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Βιοχημείας, Eur Clin Chem
    ===========

    ΟΙ ΝΟΜΟΙ:

    ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:

    Α) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. (ν. 2238/1994 ) ως ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται: Όσοι ασκούν το επάγγελμα του γιατρού (…), βιολόγου κ.α. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ο Βιολόγος δύναται να ιδρύει (ή να μετέχει σε) ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών βιολογίας (πχ. μοριακής μικροβιολογίας, βιοχημείας, γενετικής, ανοσοβιολογίας κ.α.) ή ιδιωτικά ανεξάρτητα κέντρα (εργαστήρια) δοκιμών-αναφοράς-ποιοτικού ελέγχου με άδεια από το υπουργείο Εμπορίου. Β) ΟΔΗΓΙΑ 2004/23/ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 31ης Μαρτίου 2004 : “Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου πρέπει να είναι κάτοχος τεκμηρίου επίσημης εκπαίδευσης στον τομέα της ιατρικής ή των βιολογικών επιστημών, το οποίο χορηγείται με την ολοκλήρωση πανεπιστημιακών σπουδών


    Γ) Ειδική περίπτωση ιδιωτικού εργαστηρίου που διευθύνουν οι Βιολόγοι είναι το εργαστήριο ανάλυσης σπέρματος (σπερματολογίας) πχ. ως μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ( άρθρο 43α του Ν. 3190/1995 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 279/1993)

    ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ:

    Α) Οι Βιολόγοι ανήκουν σε αναγνωρισμένο ενιαίο κλάδο του ΕΣΥ σύμφωνα με τα άρθρα 40-44 του νομ.2591/21-8-97 και άρθρο 13 παρ.3 του νομ.2889/2-3-01. Β) Ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία των Νοσοκομείων, ισότιμα με τους άλλους επιστήμονες που την απαρτίζουν (άρθρο 56 παρ.2 του νόμου 2071/15-7-92). Γ) Εκλέγονται σε αυτόνομη θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων, βάση του άρθρου 2 παρ.16 του νόμου 3204/23-12-2003 ΦΕΚ 296Α΄ (εκλογή Επιστήμονα μη Ιατρού κατηγορίας ΠΕ) Δ) Εφημερεύουν ισότιμα με το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό της Ιατρικής Υπηρεσίας στα τμήματά τους, έχοντας την πλήρη ευθύνη της ενεργούς εφημερίας τους και καλύπτοντας μόνοι τους επάξια τις επί 24ώρου αυξημένες ανάγκες όλων των κλινικών των Νοσοκομείων της χώρας (άρθρο 88 του νόμου 2071/15-7-92 ΦΕΚ 123 , άρθρο 13 παρ. 16 του νομ. 2889/2-3-01 και άρθρο 13 του νομ. 3204/2003 ΦΕΚ. 296). Ε) Με το άρθρο 11 του νόμου 1397/83 προβλέπεται ότι επιστημονικός υπεύθυνος του κάθε τμήματος δύναται να είναι Ιατρός ή άλλος επιστήμονας (δηλ. Βιολόγος ή Βιοχημικός) της Ιατρικής Υπηρεσίας που υπηρετεί στο τμήμα. Στ) Στην με Αρ. Απόφ. 5 της Ολομέλειας 125-1-89, του ΚΕΣΥ, <>, αναφέρεται ότι το επιστημονικό προσωπικό του Βιοχημικού, Ανοσολογικού, Αιματολογικού κλπ εργαστηρίου που αποτελείται εκτός από Ιατρούς και από Βιολόγους διεκπεραιώνει την αναλυτική διαδικασία, αξιολογεί και ελέγχει τα αποτελέσματα μέχρι και την αποστολή τους. Z) Στα ΔΗΜΌΣΙΑ εργαστήρια του ΙΚΑ τα σπερμοδιαγράμματα πρέπει να υπογράφονται από ιατρό μικροβιολόγο- βιοπαθολόγο ή και βιολόγο, αλλά όχι από ιατρό-γυναικολόγo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα νοσοκομεία αν η υπογραφή των μικροβιολογικών εξετάσεων δεν συνοδεύονται από υπογραφή ΙΑΤΡΟΥ τότε θεωρούνται άκυρες.....
    Επίσης ιδιωτικό μικροβιολογικό κέντρο δε μπορει΄να δουλέψει χωρίς την παρουσία Ιατρού.
    Το ότι γίνονται διευθυντές οι βιολόγοι και οι βιοχημικοί ισχύει (λογω παλαιότητας αλλά αυτο δε μου λεει κατι)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρε τηλέφωνο και ρώτα και μη διαδίδεις ανακρίβειες

    Τηλέφωνα: +30 210 746 7167
    +30 210 746 7171
    +30 210 746 7931
    Fax: +30 210 746 7171
    E-mail: biochem@paidon-agiasofia.gr

    1.Ο Διευθυντής βιολόγος υπογράφει τα πάντα ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ: με Αρ. Απόφ. 5 της Ολομέλειας 125-1-89, του ΚΕΣΥ, <>, αναφέρεται ότι το επιστημονικό προσωπικό του Βιοχημικού, Ανοσολογικού, Αιματολογικού κλπ εργαστηρίου που αποτελείται εκτός από Ιατρούς και από Βιολόγους διεκπεραιώνει την αναλυτική διαδικασία, αξιολογεί και ελέγχει τα αποτελέσματα μέχρι και την αποστολή τους.

    2. ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. (ν. 2238/1994 ) ως ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται: Όσοι ασκούν το επάγγελμα του γιατρού (…), βιολόγου κ.α. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ο Βιολόγος δύναται να ιδρύει (ή να μετέχει σε) ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών βιολογίας (πχ. μοριακής μικροβιολογίας, βιοχημείας, γενετικής, ανοσοβιολογίας κ.α.) ή ιδιωτικά ανεξάρτητα κέντρα (εργαστήρια) δοκιμών-αναφοράς-ποιοτικού ελέγχου με άδεια από το υπουργείο Εμπορίου. Ειδική περίπτωση ιδιωτικού εργαστηρίου που διευθύνουν οι Βιολόγοι είναι το εργαστήριο ανάλυσης σπέρματος (σπερματολογίας) πχ. ως μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ( άρθρο 43α του Ν. 3190/1995 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 279/1993)
    ΠΧ. ΔΕΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
    http://lymberopoulos-lab.gr/

    ΠΧ ΔΕΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝ ΑΡΑΡ
    http://www.alab.gr/article.aspx?articleid=7&langid=1

    ==========

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΔΙΔΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όσους διαβάζουν το ιστολόγιο δείτε μερικά ονόματα διευθυντών βιοεπιστημόνων σε ιδιωτικα εργαστηρια μοριακής βιολογιας-γενετικής

    Διβανέ Ασπασία, B.Sc., Ph.D.
    διευθύντρια
    Κέντρο Αναλύσεων και Έρευνας Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας «Life Code»

    Κοντός Χάρης, B.Sc., Ph.D.
    Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής
    %ιευθυντής «Genomedica»

    Κωνσταντουλάκης Παντελής, B.Sc., Ph.D.
    %ιευθυντής Εργαστήριο Μοριακής Παθολογίας και Γενετικής «Locus Medicus»

    Μπάρδη Γεωργία, PhD, Docent/Αναπλ. Καθηγήτρια Πειρ. Κλινικής Γενετικής,
    Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδία
    Ιδρύτρια και Επιστημονική %ιευθύντρια
    ΒιοΑναλυτική-ΓενόΤυπος ΑΕ
    Υπηρεσίες Ερευνας και Εφαρμογών Μοριακής Κυτταρογενετικής
    Iλισίων 3-5,115 28 Αθήνα

    Νασιούλας Γεώργιος, Ph.D.
    Επιστημονικός Διευθυντής «Genekor A.E.»
    Λ. Σπάτων 52, Γέρακας 15344, Αθήνα

    Παπουλίδης Ιωάννης, B.Sc., M.Sc.
    Ιδρυτής και %ιευθυντής «Ευρωγενετική Α.Ε.»

    και πολλοί άλλοι...

    Πάρτε τηλέφωνα και μην ακούτε ό, τι να ναι.
    Ο κτηνίατρος είναι για τα ζώα, ο βιολόγος είναι για τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά εργαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :) μόλις ακύρωσες έναν μεγάλο κλάδο της βιολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΧΙ.ΜΟΛΙΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ [ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ, FORUMS (FORA), NOΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ Κ.Α.] ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ...ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς εγώ δεν πρόκειται να υποστηρίξω τον κλάδο των βιολόγων για πολλούς και διάφορους λόγους μέσα από το blog μου (παρόλα αυτα αφήνω τα σχόλια ανοιχτά ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση). Δεν έχω κάνει κανενός είδους λογου λογοκρισία (ίσως ο μοναδικός που δε κάνει).

    Σκοπός μας είναι ένα παιδί που θα τελειώσει βιολόγος τι προοπτικές έχει στην Ελλάδα (γνώμη μου είναι ότι ένας απόφοιτος χημικου έχει περισσότερες λόγω καλύτερα οργανωμένου συλλόγου).

    Επίσης η σελίδα είναι blog όπως έχω πει άπειρες φορές εκφράζω προσωπικές απόψεις και τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. \

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι, οι Βιολογοι έχουν ένα μεγάλο πεδίο απασχόλησης. Στην πραγματικότητα είναι θεωρητικοί και όσο τα επιστημονικά αντικείμενα αιχμής αποκτούν χρηστικότητα θα εκτοπίζονται τόσο από (κτην-)ιατρούς όσο και από τεχνολόγους. Ήδη οι ιατροί με τις νέες ειδικότητες (γενετιστές, ιατροι αναπαραγωγής, αιματολόγοι κτλ) παίρνουν τα ινία και από την άλλοι οι ΑΤΕΙ με μεταπτυχιακά κτλ πραγματοποιούν τις εφαρμοσμένες εργασίες. Οι νόμοι που αναφέρθκαν στην ουσία δεν έχουν σημασία, αφού υπάρχουν και άλλοι νόμοι που καθορίζουν τα ουσιαστικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι αλλά ουδεμία επαφή έχουν με την πραγματικότητα οι πληροφορίες περί εκτοπισμού των βιο η μη υπογραφής εκ μέρους των βιολόγων παρά το ότι υφιστάμεθα πολεμική αναχρονιστικών συντεχνιών. Ορθά δεν λογοκρίνετε τα σχόλια Αλίμονο!
    Πολύ τεκμηριωμένα σας έστειλε τα στοιχεία ο συνομιλητής για τους βιολόγους τόσο στην Διαγνωστική όσο και στην έρευνα και Ιατρική. Η πλειοψηφία των καθηγητών γενετικής στις Ιατρικές σχολές είναι βιολόγοι Δέστε την επιστολή τους στον sige.gr.
    Ειδικότερα ο ίδιος ο Παπαδάκης δηλώνει κατεπανάληψη οτι έχει υπογράψει μόνος αυτό 3500 Διαγνώσεις, ενώ σήμερα διευθύντρια και το 100 % του δημόσιου εργ Προγεννητικής Διάγνωσης του Λαικού είναι βιολόγοι!
    Είναι επίσης λάθος οτι "μικραίνουν" τα αντικείμενα των βιο : Μόλις πρόσφατα οι βιολόγοι απέκτησαν το δικαίωμα ίδρυσης και διεύθυνσης εργαστηρίων τροφίμων (www.pev.gr). ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΛ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ευχαριστώ για την φιλοξενία και στην διάθεσή σας για στοιχεία ΑΝ και ο συνάδελφος που προηγήθηκε παρέθεσε πλήθος ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΩΝ στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ιωάννης Μαρκόπουλος

    Κτηνίατρε λες ''οι ΑΤΕΙ με μεταπτυχιακά''. ΟΚ. Το πιάσαμε. Πάντως ο κτηνίατρος απαγορεύεται να υπογράφει ανάλυση βιολογικών δειγμάτων του ανθρώπου, ενώ ο βιολόγος υπογράφει για ανυρώπινα δείγματα (πχ. Παπασωτηρίου, Παπαχαρίτου, Λυμπερόπουλος, Χαριλάου κ.α δες τη λίστα).Εργαστήριο ανάλυσης τροφίμων διευθύνει και υπογράφει τις αναλύσεις Βιολόγος ή Κτηνίατρος ή Γεωπόνιος α.51/ν.4235 (2014). Τα ΑΤΕΙ ιατρ. εργαστηρίων ακόμα και με μεταπτυχιακά επίσημα δεν υπογράφουν τίποτα (για μένα κακώς, γιατί να μην υπογράφουν; ), άλλωστε το γράφουν και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book