Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Eκτιμήσεις βάσεων 2012 από το κατσίκι

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουμε εκτιμήσεις βάσεων. Πρώτα από όλα θα αναφερθούμε για την στρατηγική μας δε μπορούμε να κάνουμε στατιστική έρευνα και οι πληροφορίες που έχουμε είναι αυτές που έχετε και εσείς και προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε αντίστοιχη των βάσεων. 

Για να δείτε την στρατηγική μας δείτε αυτό το link 

(η κάτω είκονα δημιουργήθηκε πέρσι την δημοσιεύσαμε για να δείτε την λογικη΄με την οποία κινηθήκαμε για να υπολογίσουμε τις βάσεις). Πέρσι η μπίλια η περσινή ήταν πίσω από τις περσινες βάσεις φέτος αυτή η μπίλια (στοιχείο) αμφινταλαντεύεται ανάλογα με το μάθημα για αυτό θα έχουμε τμήματα που θα ανεβάσουν τμήματα που κατεβάσουν αλλά και τμήματα που κρατήσουν περίπου τις ίδιες βάσεις με πέρσι.


 Οι εκτιμήσεις αυτές έχουν γίνει με βάση στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο. Υπάρχουν παράγοντες που κάθε χρόνο δε μπρορούμε να υπολογίσουμε και να εκτιμήσουμε με προσέγγιση. Μην δένεστε με τις βάεις που θα δώσουμε.

Ας δούμε λοιπόν τα νέα δεδομένα που έχουμε φέτος.  Η κρίση δε θα επηρεάσει φέτος πολύ τις βάσεις σε σχέση με πέρσι διότι κρίση υπήρχε και πέρσι. Επίσης η κατάργηση των μετεγγραφών δε θα επηρεάσει πάλι σε σχέση με πέρσι τις τάσεις των βάσεων. 

Χωρίζουμε την κάθε κατεύθυνση σε κλιμάκια τις υψηλόβαθμες  πάνω από 18000 τις ψηλές  πάνω από 15000  τις χαμηλές πάνω από 10000 και κάτω από τις βάσεις.

Λίγα λόγια για φέτος
Οι υποψήφιοι γράψανε καλύτερα από πέρσι στην θεωρητική κατεύθυνση αυτό θα επηρεάσει τις βάσεις τις σχολές 16000 και κάτω  του 3ου πεδίου και φυσικά τις βάσεις του 5ου πεδίου (οικονομικέ ςχολές που φέτος θα πλημμυρίσουν από παιδιά τις θεωρητικής).
 Στις χαμηλόβαθμες (12000 και κατω εξαιτίας του ότι δίνανε λιγότεροι από πέρσι)

1ο πεδίο

Άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές 200 μόρια και άνοδο τουλάχιστον 70 μορία στα παιδαγωγικά.

2ο πεδίο

Στις υψηλόβαθμες σχολές πάνω από 17000 εκτιμώ ότι οι βάσεις θα πέσουν 20-70 μόρια σε σύγκριση με πέρσι στις μέσες σχολές θα έχουμε πτώση της τάξης των 100 μορίων.

3ο πεδίο

Περιζήτητες ιατρικές σχολές. Η πτώση που εύχονται τα περισσότερα παιδια δεν εκτιμώ ότι θα έρθει διότι τα παιδιά αναλογικά γράψανε καλύτερα από πέρσι στην βιολογία ενώ στην φυσική το θέμα μάλλον υπερπροβλήθηκε στα ΜΜΕ και δόθηκε η ψευδαίσθηση ότι οι βάσεις θα κατέβουν. 

Λοιπόν θα έχουμε μικρή πτώση το πολύ 30 μορίων στην  ιατρική Αθήνας ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε μια μικρή πτώση στα θεσσαλονική (μικρότερη από της Αθήνας). Οι υπόλοιπες ιατρικές θα ανεβούν το πολύ 20 - 30 μόρια.
Στα ΤΕΙ του 3ου πεδίου εξαιτίας της  θεωρητικής περιμένω ανόδους.

4ο πεδίο

Το πεδίο των ημμυ οι υψηλόβαθμες σχολές θα είναι οι μοναδικές που θα έχουμε πτώση μεγαλύτερη των 100 μορίων. Εκτιμώ ότι το ημμυ εμπ θα φτάσει  18760 μόρια ενώ αντίσοιχη πτώση θα έχουμε και στα υπόλοιπα τμήματα.

5ο πεδίο

Εξαιτίας κυρίως των μεγάλων βαθμολογιών σε σύγκριση με πέρσι των μαθητών της θεωρητικής κατεύθυνσης εκτιμώ οι βάσεις θα ανεβούν από 100- 200 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές


Εκτίμηση βάσεων σε συγκεκριμένα τμήματα

Νομική Αθήνας --->18850
Νομική Θεσσαλονίκης ---> 18700
Νομική Θράκης ---> 18000 
Βιολογικό Αθήνας --->  17700 
Βιολογικό Θεσσαλονικης --> 17550
Ιατρική Αθήνας --> 19120
Ιατρική Θεσσαλονίκης --->  18950
ΗΜΜΥ ΕΜΠ-->  18790


Καλή επιτυχία σε όλους του υποψηφίους.

____________________________

Αναδημοσίευση ανάρτησης 7/7/2011

Αυτό είναι ένα πινακάκι που έφτιαξα και με βάση  αυτό κάνω την προσέγγιση. Δεν είναι ακόμα πλήρως συμπληρωμένο διότι έχω κολλήσει στις μέσες σχολές 3ου και 4ου πεδίου. Στις περσινές μου εκτιμήσεις έπεσα έξω σε αυτό το κλιμάκιο και προσπαθώ να βρω έναν τρόπο ώστε να δώσω μια πιο σωστή προσέγγιση σε αυτά τα κλιμάκι φέτος.
Από ότι φαίνεται (και είμαστε πρώτοι που το λέμε) θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις στο 1ο πεδίο (κυρίως νομικές και παιδαγωγικά). Ενώ θα έχουμε μικρότερες αυξήσεις στο 5ο πεδίο ο λόγος είναι μεν η πιο καλή επίδοση των μαθητών στο ΑΟΘ αλλά και η προσέγγιση αποφοιτων θεωρητικής κατεύθυνσης στις σχολές του 5ου πεδίου.
 ____________________________________________________________________________
9/6/12 αλλάζω το πινακάκι 
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κάνω προσεγγιση στις μέσες βαθμολογίας έχω
 αφήει ασυμπλήρωστο το 3ο πεδίο ενώ άλλαξα το το 2ο.  


15 σχόλια:

  1. Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης? Πόυ λες να πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω χρόνο τώρα θα ανανεώνω συχνά το blog το πρώτο που θα ασχοληθώ είναι η σχολή σου. Με μια πρώτη ματιά ίδιο με πέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ VS ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΠΟΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χημικών μηχανικών θα πέσει 500 μόρια?Ποια είναι η εκτίμηση σας?Κών/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικό ΑΠΘ;Εχεις κάποια εκτίμηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με 15.227 μορια πιανω Οικονομικο Πατρας?Επιπλεον ο αδελφος μου σπουδαζει στην Πατρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η βαση των πολιτικων μηχανικων ΑΠΘ θα ανεβει?? ειμαι 100 μορια πανω...θα τη πιασω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. me 10819 pianw to tmhma statistikhs k analogistikwn xrhmatooikonomikwn mathimatikwn aigaiou????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι τον ρωτάτε ρε ζουλάπια ... Δεν ξέρει τι του γίνεται. Κοιτάξτε τι λέει πιο πάνω για τις βάσεις της Ιατρικής και κοιτάξτε τι λέει 4 μέρες μετά http://tsakos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_07.html#comment-form
    ο ίδιος για τις Ιατρικές στο ερώτημα Φαρμακευτική Πατρών. Βγάλτε συμπεράσματα. Δεν πρέπει να λέει ρωτήστε το κατσίκι αλλά ... ρωτήσατε το γίδι να σας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γεια σας.θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η εκτίμηση σας για ιατρική Πάτρας 10%?έδωσα το 2010 και έβγαλα 18864 μόρια
    (γενική σειρά). Πιστεύετε ότι έχω πιθανότητες για κάποια ιατρική,και αν ναι ποιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. yparxei periptwsh me to 10% na piasw kapoio tmhma nhpiagwgwn afou ta moria p sugkentrwsa perusi htan 15921???? please peite mou an exete asxolh8ei k me auto! :) thnks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει νόημα να λέμε για το 10% έναν τύπο εφαρμόζω που ισχύει για τις υψηλόβαθμες σχολές. Μέσο όρο βάσης 90% 2010-2011 και με έντονη τάση προς την μεγαλύτερη βάση. Ισχύουν πάρα πολλοί παράγοντες που δε μπορώ να υπολογίσω.

      Διαγραφή
  12. ΘΑ ΗΘΕΛΑΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το τει βρεφονηπιοκομων θεσσαλονικης που θα κυμανθει στις βασεις?
    το τει βρεφομηπιοκομων ιωαννινων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νηπιαγωγών Βόλου και Ρόδου θα έχουμε λογικά πτώση ως επαρχιακές σχολές

    Οι σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης τείνουν προς άνδοο ειδικά στο 1ο πεδίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book