Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΗΜΜΥ ΑΠΘ VS Μαθηματικό ΑΠΘ

Tsako θέλω τη βοηθειά σου. Τι να διαλέξω ΗΜΜΥ ΑΠΘ ή Μαθηματικό ΑΠΘ.

Ευχαριστώ.

Το ΗΜΜΥ είναι ίσως  η πιο δημοφιλής σχολή του 4ου πεδίου την προηγούμενη δεκαετία ημμυ σήμαινε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.   Αν και στις μέρες μας εξαιτίας της κρίσης υπάρχουν προβλήματα στους κλάδους μηχανικών το ημμυ εξακολουθεί να είναι πόλος έλξης για τους μαθητές για αυτό τον λόγο φιγουράρει πάντα στις top προτιμήσεις των παιδιών.

Το μαθηματικό από την αλλη μια κλασική σχολή ευρύ επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά πρακτικά οι περισσότεροι απόφοιτοι απαρροφούνται στην εκπαίδευση. Το μαθηματικό αν συνδιαστεί με ένα μεταπτυχιακό σου ανοίγει πόρτες για πολλά πράγματα παρόλα  αυτά πρέπει να το κυνηγίσεις να έχεις γνωριμίες αλλά και  τύχη.

Από τις δύο σχολές το ημμυ έχει το πλεονέκτημα του ΤΕΕ και τον καλύτερο ασφαλιστικό τομέα. Καθώς και ένα αρκετά ευρύ επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι απόφοιτοι ημμυ μπορούν να δουλέψουν ως καθηγητές της δευτεροβάθμιας, οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένας πληροφορικός το κάνουν και οι ημμυ (τόσο απο αποψη software όσο από hardware) και επιπλέον κατέχει αποκλειστικά επαγγελματικά δικαιώματα ηλεκτρολόγων μηχανικών.  Αυτοί που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα στο τομέα των μαθηματικών και της φυσικής είναι κυρίως απόφοιτοι ΗΜΜΥ (όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο).

Συνεπώς από τις δύο σχολές θεωρώ καλύτερη το ημμυ όμως εσύ να διαλέξεις αυτή που σου αρέσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book