Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι σήμερα βγήκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών. Μαζί με τις βαθμολογίες βγήκαν και τα στατιστικά, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Η χρονιά αυτή έχει πολλά κοινά με τη χρονιά που έδωσα εγώ (2004). Έχει euro και ολυμπιακοί αγώνες ενώ τα ΜΜΕ περνούσαν το μήνυμα ότι οι βάσεις θα πέσουν ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβουν.

Θα ήθελα να σταθώ στα εξής σημεία:
- Έκθεση: Οι φιλόλογοι είναι εκτός χρόνου και τόπου, το έλεγα, θα το λέω και θα το ξαναλέω. Πως είναι δυνατόν με θέματα πολύ δυσκολότερα, να βαθμολόγησαν αν όχι καλύτερα τότε όπως και πέρσυ;
- Μαθηματικά ΓΕΝ: Οι φετινοί υποψήφιοι γράψανε ελαφρώς καλύτερα από πέρσυ. Το ίδιο και Βιολογια ΓΕΝ.
- Μαθηματικά ΚΑΤ: Οι φετινοί υποψήφιοι γράψανε ελαφρώς χειρότερα από πέρσυ.
- Φυσική ΚΑΤ: Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ. Αν εξαιρέσεις τη βαθμίδα 19-20 που πέρσυ ήταν κατα 3% περισσότεροι στις υπόλοιπες βαθμίδες είναι πάνω κάτω τα ίδια.
- Χημεία ΚΑΤ: Οι φετινοί υποψήφιοι τα πήγαν αρκετά χειρότερα από πέρσυ.
- Βιολογία ΚΑΤ: Οι φετινοί υποψήφιοι τα πήγαν αρκετά καλύτερα από πέρσυ, σε τέτοιο βαθμό που καλύπτει τη χασούρα στη Χημεία ΚΑΤ.
- ΑΟΘ: Αρκετά καλύτερα από πέρσυ.

Συμπέρασματα:
- Τα ΜΜΕ είναι ελεεινά. Έδωσαν την εντύπωση ότι οι βάσεις θα πέσουν μόνο και μόνο για να πουλήσουν μερικά φύλα παραπάνω.
- 1ο πεδίο: Αναμένω αύξηση των βάσεων σε σχέση πέρσυ.
- 3ο πεδίο: Σταθερές με ανοδικές τάσεις. Όσο προχωράμε προς τα πάνω τόσο οι ανοδικές τάσεις θα είναι και πιο σημαντικές.
- 5ο πεδίο: Ανοδικές τάσεις. Η μεγαλη επιτυχία των υποψήφιων στο ΑΟΘ δεν δίνει περιθώρια για πτώσεις.
-2ο 4ο πεδίο: Ελαφρώς πτωτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book