Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΦΠΨ ή Ιστορικό Αρχαιολογικό

αχ κατσικι δεδομενου οτι πιθανοτητα δεν πιανω τη σχολη πρωτης επιλογης μου τη φιλολογια αθηνας μπορεις να μου πεις απο ποια απο τις παρακατω βγαινεις καλυυτερος φιλολογς? ιστορικο αρχαιολογικο αθηνας ή φπψ αθηνας?
η αλλη σκεψη ειναι φιλολογια καλαματας! την προτεινεις περισοοτεροο απο τα δυο παραπανω τμηματα?

Eπειδή έχω τρεχάματα είναι δύσκολο αυτές τις ημέρες να απαντάω άμεσα όλα τα μηνύματα, επίσης δεν ασχολούμαι όπως και πέρσι για αυτό φέτος θα αρκεστώ κυρίως για τις σχολές και λιγότερο για τις βάσεις.

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με φιλολογίες γιατί εγώ είμαι απόφοιτος θετικής κατεύθυνσης παρόλα αυτά ότι τμήμα και να βγάλεις έχεις ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Συνήθως θεωρείται καλύτερα  η κλασική φιλολογία (για παραοδιακούς λόγους)  αλλά και εξαιτίας της μεγαλύτερης ύλης που κάνουνε πάνω σε μαθήματα όπως τα αρχαία.

Το ΦΠΨ είναι μια παρεξηγήσιμη σχολή  (κυρίως σνομπάρεται από τους απόφοιτους κλασικής φιλολογίας), από την άλλη έχουμε το ιστορικό και αρχαιολογικό της Αθήνας το οποίο προσωπικά θα προτιμούσα διότι
1) Οι απόφοιτοι προτιμούνται να διδάξουν στα φροντιστήρια στο μαθημα της ιστορίας
2) Παράλληλα έχεις δικαίωμα να κάνεις όλα τα φιλολογικά μαθήματα
3) Μπορείς πιο εύκολα να δουλέψεις εκτός εκπαίδευσης
4) Μπορείς να το συνδιασεις πιο εύκολα με μεταπτυχιακά και έρευνα
5) Ακούγεται καλύτερα (υποκειμενικό αυτό)
6) Πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά στο εξωτερικό

Θεωρώ ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα η οποία τα τελευταία χρόνια περνάει κρίση θα γίνει μεγαλύτερη επένδυση από ότι παλιότερα σε τομείς που η Ελλάδα μπορεί να προοδεύσει και ένας τομέας είναι η αρχαιολογία. Αν όμως δε σου αρέσει καθόλου ο τομέας της αρχαιολογίας και προτιμάς την κλασική ίσως καλύτερο είναι να πας ΦΠΨ ή στην Καλαμάτα (αν δεν εχεις προβλημα με την αποσταση) δεν είναι καλό γενικά να σπουδάσεις κάτι που δε σου αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book