Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

(Πανελλαδικές 2012) Κριτική Θεμάτων Μαθηματικά Γενικής και Βιολογίας Γενικής

Δε θα αναφερθώ για την Ιστορία Γενικής και την Φυσική Γενικής διότι θεωρώ άξιους της μοίρας τους όσοι διαλεξαν αυτά τα 2 μαθήματα. Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο εύκολα τα μαθηματικά γενικής τα οποία ανοίγουν και ένα επιπλέον πεδίο και με διαφορά πιο εύκολη την βιολογία (σε σύγκριση με την ιστορία). Όσο αφορά την Ιστορία και θεωρητική να είναι κάποιος δε θεωρώ σοφή επιλογή αυτό το μάθημα γιατί απλά διοθρώνεται από φιλόλογους οι οποίοι  είναι αυστηροί και φυσικά κλείνει το 3ο πεδίο το οποίο είναι πολός έλξης για πολλούς υποψηφίους θεωρητικής οι οποίοι δε πέτυχαν την πρώτην επιλογή τους.

Ας περάσουμε στα σημερινά θέματα. Μα καλά αυτοί οι τύποι που βγάζουν τα θέματα μυαλό δεν έχουνε;
Βιολογία Γενικής 
Το να κάνες ένα λάθος μια χρονιά OK αν κάνεις όμως ίδιο και την άλλη τότε κάτι παίζει. Το να έχεις διαγράμματα χωρίς αρίθμηση δηλώνει απλά προχειροδουλειά. Να ξέρετε  ότι διαγραμματα δεν έχουν αρίθμηση η άκρη δηλώνει άπειρο και σε περίπτωση ένος κλειστού συστήματος τότε δηλώνει το πέρας του. Και το μήκος της καμπύλης ταιριάζει αναλογικά με το μήκος του μελετημένου συστήματος. Συνεπώς οι λύσεις που δώσανε τα διαφορα φροντιστηρια τις θεωρώ λανθασμένες (σωστά θα τις πιάσουν μην αγχώνεστε) και σωστή θεωρώ την εκδοχή της ένωσης βιοεπιστημών Ελλάδος.   Επίσης θεωρώ σφάλμα που δεν μπήκε ερώτηση καθαρής ανοσολογίας (διάγραμμα) και αντί για αυτού έπεσε ερώτηση  για έναν ιό (πολιομυελίτιδας και μέσω αυτού ο μαθητής έπρεπε να πει τι ανοσολογική απόκριση κάνει η ανοσοποίηση έναντι αυτού του ιού. (δηλαδή ερώτηση παπαγαλίας από το βιβλίο).

Πάντως τα θέματα πέρσι και φέτος είχαν έναν βαθμό δυσκολίας. Τα θέματα ήταν ασαφή όπως και πέρσι και σίγουρα πολλοί άριστοι μαθητές την πάτησαν γιατί κατανόησαν λάθος ένα θεμά.

Μαθηματικά Γενικής
Πολλές πράξεις, θέματα εύκολα αλλά ήθελαν ψυχραιμία (που πολλοί μαθητές δεν είχανε). Θεωρώ λάθος που δεν εξετάζεται τόσο πολύ η στατιστική (στην οποία είναι επικεντρωμένο το μάθημα αλλά τα άλλα θέματα).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book