Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

(Πανελλαδικές 2012) Κριτική θεμάτων Φυσικής Κατεύθυνσης

Τα θέματα ήταν πολλά, είχαν κάποιο βαθμό δυσκολίας και σίγουρα πολύ πιο δύσκολα από πέρσι.

 Eπίσης εναξάρτητα τι λεει η ένωση φυσικών δεν υπάρχει κανένα λάθος επιστημονικό στο Γ4:
  Η Ράβδος στην οριζόντια θέση έχει γωνιακή ταχύτητα 0

σε αυτή τη θέση η ροπή της δύναμης είναι F*L=11,50

H ροπή λόγω του βάρους ράβδου και μάζας είναι m*g*0,3+M*g*0,15=18

Συνεπώς αφού η ροπή στην οριζόντια μορφη που τραβάει τη ράβδο kάτω είναι μεγαλύτερη από αυτή που τραβάει τη ράβδο κάτω πως η ράβδος θα γυρίζει γύρω γύρω χωρίς σταματημο;

Όσο αφορά την αδικία που γίνεται στα παιδιά δεν εκλαμβάνω καμία τέτοια. Τα θέματα ήταν δύσκολα και σίγουρα απαιτούσαν μαθητές που όχι απλά διαβασαν ένα χρόνο αλλά είχαν γερές βάσεις στην φυσική (αυτά τα παιδιά σε πιο εύκολα θέμτα δε θα ξεχώρισαν τώρα ξεχωρίζουν).  Οι βάσεις αν το σύνολο των παιδιών έγραψαν κακό βαθμό θα πέσουν και με αυτό τον τρόπο δε θα αδικηθεί κανένα παιδί.

3 σχόλια:

 1. ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;
  ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΚΡΗ. ΑΛΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ. ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είμαι φυσικός ασχολούμαι με αυτή ερασιτεχνικά

  όσο αφορά το θέμα όντων πρόκειται για λάθος
  κατάλαβα αλλάξανε οι άνθρωποι τη δύναμη να βγει εύκολο το ημίτονο και ξέχασαν τις υπόλοιπες ροπές. Ανθρώπινο λάθος που μεγιστοποίησαν οι δημοσιογράφοι.

  Όσο αφορά την δυσκολία των θεμάτων. Τα δύσκολα θέματα πιστεύω ότι χωρίζουν τον άριστο, τον καλό, τον μέτριο, τον κακό και τον παπαγάλο.

  Πριν το 2000 με τις ΔΕΣΜΕΣ τέτοια θέματα έπεφταν και δεν έλεγε κανεις τίποτα. Το 2000-2010 με εξαίρεση το 2005 που ήταν δυσκολα θέματα περνούσε απλά ο παπαγάλος. Τα τελευταία χρόνια βάζουνε θέματα δυσκολίας τα οποία πιστεύω ότι κάνουν μακροπρόθεσμα καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book