Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση στον NightpowerGR


Στις περισσότερες απόψεις που έχεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως πιστεύω και η πλειοψηφία των Ελλήνων. Με το βάλε κάτι σοβαρό δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση τις μουσικές σου επιλογές αφού τις βρήκα εξαιρετικές καθώς και το τραγούδι φίλε Ματατζή  το οποίο μπορούσε να γίνει και ύμνος των αγανακτισμένων της Ελλάδας. Με το βάλε κάτι σοβαρό εννοούσα να βάλεις μια μπλούζα.  Βρήκα το video εντελώς τυχαία πατώντας την λέξη αγανακτισμένους στο youtube συνεπώς πάρα πολλοί Έλληνες  μπορεί να μάθανε κάποια πράγματα για τους αγανακτισμένους από σένα (και πιστεύω ότι η διάλεξη σου θα ήταν πιο αποδοτική αν έβαζες μια μπλούζα). Τώρα μου έδωσες μια  πολύ θετική  εντύπωση. Δεν ήξερα ότι είχες κάνει άλλες διαλέξεις στο youtube τώρα τις παρακολουθήσω και είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Όσο αφορά την γνώμη σου περί εκπαίδευσης διαφώνησα για το σύστημα  το οποίο όπως είπες σε κράτησε μακριά από τις πορείες. Το ελληνικό δημόσιο πληρώνει καθηγητές, βιβλία (μέχρι φέτος γιατί φέτος όπως τα έχουνε κάνει πραγματικά δε ξέρω τι θα γίνει) για να εκπαιδεύσει  παιδιά κατά κάποιον τρόπο το κράτος επενδύει στους μαθητές. Το να αφήνεις το μάθημα και να τρέχεις στους Αγανακτισμένους σε καιρό εξεταστικής δε το θεωρώ σωστό. (άλλα παιδιά σε άλλες χώρες παρακαλάνε για εκπαίδευση εμείς παρόλα τα χάλια που έχει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ως και φέτος μπορούσαμε να τελειώσαμε τριτοβάθμια με χορηγία του κράτους). Όπως δε  θα μου φαινόταν σωστό π.χ. ένας ιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο να παρατήσει την δουλειά του στο νοσοκομείο και να πάει στην πλατεία εν ώρα υπηρεσίας , έτσι θεωρώ και για  έναν  μαθητή να μη διαβάζει για το σχολείο που η πολιτεία πληρώνει για να συμμετάσχει σε μια διαμαρτυρία.

Για τις ειδικές κατηγορίες με παρεξήγησες (ήταν δικό μου το λάθος καθώς και άστοχο χιομοράκι) φυσικά δεν αναφέρομαι στα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας και ανοίγουν στην ειδική κατηγορία του 5%. Φέτος είδαμε παιδιά που γράψανε 9 και μπήκανε Πολυτεχνείο  ΕΜΠ και με βαθμούς κάτω από την βάση (αναφέρομαι στις ειδικές  κατηγορίες Πολύτεκνων, Μουσουλμάνων). Πιστεύω ότι ευνοήθηκαν οι κάτοικοι κυρίως Αθήνας και Θεσσαλονίκης αφού η νομοθεσία αντιμετώπισε διαφορετικά πολύτεκνους με βάση την καταγωγή τους. Π.χ. ένα παιδί σε πολύτεκνη οικογένεια που κατοικεί σε περιφέρεια χωρίς Πανεπιστήμια (που στατιστικά εκεί αντιμετωπίζονται τα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα) το κράτος στην ουσία δε τους αναγνώριζε το δικαίωμα τους αυτό. Έκανα μια υποθετική αναφορά εδώ αλλά ήθελα να θίξω την κατάσταση όχι εσένα και για αυτό ζητώ συγγνώμη. (αφού όπως φαίνεται δεν ευνοήθηκες από το σύστημα).

Γενικά (μπορεί να κάνω και λάθος) έχω την εντύπωση ότι για να καταφέρεις να αλλάξεις ένα σύστημα πρέπει να το νικήσεις  και για αυτό  επιβάλλεται η εκπαίδευση. (Δυστυχώς οι περισσότεροι Ελληνες αντιδράνε ανεξάρτητα πολιτικού προσανατολισμού αλλιώς αν κάτι το πει καθηγητής Πανεπιστημίου και αλλιώς αν το πει ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. 

Δικές μου ερωτήσεις
Ποιοι μας κυβερνάνε; 
Απάντηση; Αυτούς που ψηφίσαμε (αναφέρομαι ως σύνολο Ελλήνων). 

Τι βιογραφικά έχει η πλειοψηφία αυτών που ψηφίσαμε;
Είναι καθηγητές Πανεπιστήμιου, Ιατροί, δικηγόροι (το 88%) των βουλευτών τουλάχιστον. Πιστεύω ότι πάλι τέτοιους θα ψηφίζουμε και η νοοτροπία αυτή θα κάνει χρόνια να φύγει. (η πλειοψηφία των μαθητών (και εγώ έτσι έκανα) αγωνίζονται για να γίνουν δικηγόροι, ιατροί, οικονομολόγοι και Πολυτεχνίτες. 

Είσαι από τα λίγα παιδιά που σκέφτεσαι τα κοινά με τρόπο όχι κομματικό. Πιστεύω πως  μπορείς όπως και ο καθένας μας να αλλάξει τον κόσμο απλά πρέπει να νικήσουμε το σύστημα και για να γίνει αυτό πιστεύω ότι πρέπει να έχεις ένα χαρτί που εκδίδει κάποιο  πανεπιστήμιο.

11 σχόλια:

  1. Όλα καλά, φίλε μου. Μην ανησυχεις. It doesn't run chestnut. Καλά τα λες.
    Να ξέρεις πως έχεις κερδισει ηδη εναν αναγνώστη στο blog σου. Και δεν πειράζει αν διαφωνεί ο κόσμος, έτσι πάμε μπροστα.

    Επίσης, ευχαριστω για τα στοιχεια μου που εδωσες. Τα λέμε.

    -NightpowerGR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως δελεαζεσαι?lol ειναι θεμα αισθητικης καθαρα τιποτα παραπανω και στηριζω τσακο με χιλια σε οτι λεει συμφωνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα το παιδι ειναι ενα πολυ καλο τρολ και εχει συμμετασχει και στο 1ο φεστιβαλ stand-up comedy . επομενως μη μασατε τσεκαρε:
    http://www.comedylab.gr/video/393/standup-%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B9%CF%84%CE%BA%CF%8E%CE%B2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χιούμορ είναι αρκετά καλό. Δε ξέρω αν αυτό που έλεγε τα καλοκαίρια για τους αγαναχτισμένους είναι αλήθεια η τρολ πάντως εμένα μου φάνηκε αληθινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σου φανηκε αληθινος επειδη ειναι γαματος ηθοποιος.αυτο το καναλι απλα το χρησιμοποιει για να τρολαρει.απο την αρχη ετσι ξεκινησε,οτι λεει δεν τα πιστευει κατα κυριο λογο.προφανως και τον πιστεψες γιατι ειναι καταπληκτικος ηθοποιος και αρκετα εξυπνος.ολοι πεσαμε στην ιδια παγιδα μεχρι να ανακαλυψουμε τα πραγματικα ταλεντα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nomizo pos exi gini pare3igisi. den stirizo kanenan an ke(mou exete kani tromeri entiposi gia tin e3ipnada ke ta pistebo sas ke signomi gia ta greeklish apla etsi exo sinithisi) den nomizo pos exi gini tipota pantos ke tetioi anthropoi san esena tsako ke esena nigthpower prepi na alilostirizonte. opos ke na exei pantos pedia...... KEEP GOING

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω κάτι με το nightpowergr ούτε φυσικά πιστεύω ότι έχει κάτι αυτός μαζί (ίσως το έχει ξεχάσει το blog μου).

      Πολλές φορές ανοίγω διάφορες στήλες στο blog που άλλοτε πετυχένουν και άλλοτε όχι. Όταν έκανα την απάντηση στον nightpower απλά ήθελα να γράψω για το κίνημα των αγανακτισμένων (που έμενα προσωπικά μου φαινόταν στημένο) και όπως αποδείχθηκε μετά ήταν μια φούσκα. Εκείνη την περίοδο δούλευα στην Αθήνα και έπρεπε να διασχίζω με το αυτοκίνητο το κέντο και μου δημιουργούσαν φοβερό πρόβλημα οι αγανακτησμένοι.

      Πάτησα αγανακτιμσένοι στο youtube και είδα την ομιλία του nightpowergr τον οποίο δεν τον ήξερα (ιντερνετικά) και άρχισα να σχολιάζω το video.

      Προς έκλπληξη μου είδα τον τις επόμενες μέρες το video (δηλαδή τον nightpowergr να μου απαντάει). Τα παιξα (το blog μου είναι μικρό και λογικά είδε το blog από τον μηχανισμο του youtube (αφού είχα δημοσιεύτεί το video που σχολίαζα).

      Μετά από αυτό το περιστατικό φοβήθηκα να σχολιάσω άλλα βίντεο ( :( )

      Γενικά ο nightpowergr είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει και από τους μοναδικούς στην Ελλάδα, πιστεύω ότι περνάει κάποια μηνύματα και ηθικά δειδάγματα πίσω από τα τρολ του.

      Διαγραφή
  7. 10η σειρά τελευταία λέξη: ενδιαφέρουσες όχι ενδιαφέροντες.


    Grammar Nazi over and out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. If you're gonna judge anonymous^ at least get your facts straight,
    swsto einai to endiaferouses lil noob

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book