Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πολτικές επιστήμες vs Νομική


dear tsakos!!!!!!
έχω προσπαθήσει πολλές φορές να επικοινωνήσω μαζί σου μέσω του blog, αλλά στάθηκε αδύνατο. Προφανώς κάνω κάτι λάθος.Χρειάζομαι την συμβουλή σου (γνώμη0.ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ vs ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ ΑΠΘ,δεδομένου ότι δουλεύω το πρωί και με ενδιαφέρει να τελειώσω τη σχολή.Βρίσκω ενδιαφέρων και τα δύο τμήματα με το πρώτο να έχει παραπάνω image (αν πρέπει να με απασχολει σ'αυτό το επίπεδο και αν ισχύει φυσικά κατα την αποψή σου). Σε παρακαλώ απαντησέ μου....

Και τις δύο σχολές μπορείς να τις βγάλεις δουλεύοντας αφού οι σχολές δε περιέχουν εργαστήρια. Φυσικά καλό είναι να παίρνεις κάποια ρεπό καθημερινές για να παρακολουθείς λίγο την θεωρία γιατί η ύλη και στις δύο σχολές είναι τεράστια, θα δυσκολευτείς φυσικά αλλά δε θα βρεθείς σε αδιέξοδο. Από την μία έχουμε την νομική  η οποία έχει καθαρά επαγγελματικά δικαιώματα. Αν βγάλεις αυτή την σχολή είναι μάλλον απίθανο να ασχοληθείς με κάτι πέρα από αυτό που σπούδασε. Δυστυχώς πολλοί δικηγόροι δουλεύουν με μισθό 600-700 ευρώ για full time δουλειά τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους. Επίσης η νομική σου δίνει την δυνατότητα να ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση.

Από την άλλη έχουμε των Πολιτικών επιστημών. Δυστυχώς τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι πολύ περιορισμένα, Στην ουσία οι περισσότεροι δουλεύουν  σε υπουργεία, σε τοπικές αυτοδιοικήσεις, σε εταιρίες δημοσκοπήσεων. Πολλοί ασχολούνται σε τομείς των πολιτικών επιστημών σπουδάζοντας νομική. Για αυτό σου προτείνω να βγάλεις νομική. 

Πολλοί πιστεύουν ότι το πολιτικών είναι πολύ πιο εύκολο από την νομική αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει οπότε μην πηγαίνεις με γνώμονα ποια θα την βγάλεις πιο εύκολα αλλά να σκέφτεσαι το μετά.  Επίσης σε καμία περίπτωση δε πιστεύω ότι πρέπει να σκέφτεσαι αυτά τα τέσσερα + ν χρόνια σκέψου το μετά αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι ζόρικα για έναν εργαζόμενο φοιτητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book