Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ένας γονιός δικαίως αναρωτιέται

Κ Τσάκο μπήκα σε κάποιο site και είδα για τις βάσεις των αστυφυλάκων.Συγκεκριμένα ΓΣ κάτω από 12000,10%12500,πολύτεκνοι μέχρι και 6000 μόρια.Δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύουν αλλά δεν είναι άδικο;Είναι λογικό για την ίδια σχολή να μπαίνουν με διαφορετικές βαθμολογίες;Σας παρακαλώ αν γνωρίζεται να μου ενημερώσετε πως γίνεται με τους επιλαχόντες;Βγάζει ανακοίνωση το υπουργείο ή  κάθε ένας ψάχνει μόνος του;Ενδιαφέρομαι γιατί ο γιός μου δίνει με το 10%.Τα μόριά του είναι 10511.Παλιά είχα διαβάσει ότι σαν επιλαχών μπήκαν με χαμηλά μόρια.Ευχαριστώ.

ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλετε το κωδικό στο σύστημα ώστε να ενημερωθείτε ακριβώς που πέρασε.Κάθε κατηγορία έχει δικιά της κατηγορία και παρατηρούνται πολλές αποκλίσεις.

Δυστυχώς οι ειδικές κατηγορίες εξελίχθηκαν σε ένα μεγάλο λάθος του υπουργείου.  Πολλοί οπως εσάς αναρρωτιούνται άλλοι όμως που ανοίκουν σε ειδική κατηγορία πανηγυρίζουν για το λάθος αυτό του υπουργείου. Το σίγουρο είναι ότι όλη η κατάσταση σας αδικεί. Συγκεκριμένα αναφέρω την κατάσταση στην Ιατρική Αθήνας. (φανταστείτε τι γίνεται στις υπόλοιπες).

Ιατρική Αθήνας
γενική κατηγορία   ---- 19153
κοινωνικά κριτήρια---- 19041
κατηγορία τρίτεκνων---- 17936
κατηγορία πολύτεκνων---15667
κατηγορία μουσουλμάνων--14958

Μιλάω για την ιατρική Αθήνας φανταστείτε τι γίνεται στις άλλες σχολές.

Όπως είχα πει πέρσι ήταν η χρονιά του 10% φέτος είναι η χρονιά των ειδικών κατηγοριών και των σχολών της επαρχίας. Το υπουργείο έκανε καθαρή πατάτα και το θέμα θα μπορούσε να παρουσιαστεί και νομικά. Προσωπικά δε πίστευα πως μαθητές κάτω του 8000 θα εισάγονταν σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική.  

Επίσης τους προηγούμενους μήνες είδαμε οργανώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων να διαμερτύρονται για την κατάργηση των μετεγγραφών. Τώρα όλοι αυτοί θα σωπάσουνε γιατί η κατάσταση τους συμφέρει. Είναι αδικία ένας γονιός να φορολογείται για να σπουδάζει ένας αμόρφωτος και αδιάφορος (γιατί αυτοί βγάζουν τόσα μόρια)  ενώ το παιδί του που έχει παραπάνω δυνατότητες να καταργήσει σε ένα ΤΕΙ της επαρχίας ή να πηγαίνει εξωτερικό επιβαρύνοντας ακόμα παραπάνω την οικογένεια του.  Πιστεύουμε πως θα πρέπει να ξαναγίνουν τα μηχανογραφικά από την αρχή  (αυτό δε πρόκειται να γίνει) και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί  τουλάχιστον να παραιτηθούν αφού το λάθος τους είναι μεγάλο. 


3 σχόλια:

  1. πού ,μπορούμε να βρούμε τις βάσεις των ειδικών κατηγοριών και των άλλων σχολών , όπως εσύ παρέθεσες αυτές της Ιατρικής Αθήνας ??/
    ευχαριστώ προκαταβολικά - πολύ καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.minedu.gov.gr/ πας και κατεβάζεις ένα zip αρχείο. Τα έχει όλα μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kala ta les Tsako... alla poios se akouei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book