Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Να ξαναδώσω πανελλήνιες ή όχι;

Τσάκο σκεύτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες. Αλλά δυσκολεύομαι οικονομικά να το κάνω. Τί μου προτείνεις; Να δουλεύω σε ημιαπασχόληση και να κάνω φροντιστήριο ή να μη δουλεύω και να κάνω ελάχιστα και περιστασιακά ιδιαίτερα; Δωρεάν μαθήματα μέσω internet υπάρχουν; Κάτι τέτοιο άκουσα ότι έχει κάνει το υπουργείο, αλλά πιστεύω πως θα είναι της πλάκας.. Εσύ τί μου προτείνεις;

To υπουργείο φάσκει και αντιφάσκει ο εκπαιδευτικός νόμος πρόκειται να άλλαξει (έχει ήδη ψηφιστεί) και δεν ξέρουμε αυτό που ακριβώς θα οδηγήσει.Ακόμα και να υπάρχει εκπαίδευση δια αλληλογραφίας αυτό θα αργήσει να γίνει στα δημόσια πανεπιστήμια Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα κάνουν καταλήψεις και πιστεύουμε πως θα υπάρχουν κάποιες υποχωρήσεις.  Δεν αναφέρεις πουθενά την κατεύθυνση σου οπότε δε μπορώ να δώσω συμβουλές γιατί το διάβασμα ανά κατεύθυνση διαφέρει. Αυτό το χρόνο επειδή δεν υπάρχει σχολείο θα έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και θα μπορείς να δουλέψεις τουλάχιστον σε half time δουλειά σχετικά άνετα -δηλαδή δε θα κουράζεσαι σε παθολογικό βαθμό- . Ανεξαρτήτως της  κατεύθυνσης πιστεύω ότι αν είναι να αφήσεις ένα μάθημα είναι αυτό της έκθεσης που ο βαθμός είναι  αμφίρροπος και η βαθμολόγηση μην αντικειμενική. 

Διαβάζεις αρχικά   αυτά που θεωρούνται πιο εύκολα ώστε να εξασφαλίσεις ένα καλό βαθμό σε αυτά και ύστερα παλεύεις για τα δύσκολα μαθήματα. Οι περισσότεροι π.χ.  στην τεχνολογική αφήνουν το ΑΟΔΕ  για το τέλος  και επικεντρώνονται στην φυσική  και μαθηματικά και καταλήγουν με χάλια βαθμούς σε ολα. Να ανεβάσεις βαθμό στο ΑΟΔΕ είναι πολύ πιο εύκολο και από την φυσική και από τα μαθηματικά οπότε με λιγότερο διάβασμα πετυχένεις την ίδια απόδοση.  Πρώτα εξασφαλίζεις ένα καλό βαθμό στα εύκολα μαθήματα και μετά παλεύεις για τα δύσκολα και αυτά γενικά που απαιτούν βάση από τα προηγούμενα. 

Όσο αφορά τα φροντιστήρια. Παλαιότερα είχα πετύχει κάποιο που σου έκανε μάθημα μέσω Internet αλλά δυστυχώς έκλεισε, γενικά όμως μην εμπιστεύεσαι την εκπαίδευση μέσω ίντερνετ αλλά την κλασική. 

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να  γράψεις αγγελία σε ένα μαθητικό forum και θα πεις την περιοχή που μένεις και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και να περιμένεις απάντηση. Επίσης υπάρχουν πολλοί φοιτητές που κάνουν ιδιαίτερα σε πάρα πολυ καλές τιμες (και πραγματικά αξίζουν) και στις δύο περιπτώσεις όμως πρέπει να το ψάξεις καλά αφού υπάρχουν και φοιτητές που δε ξέρουν την δουλειά.  Σε κάθε περίπτωση κάνοντας ή όι φροντιστήριο πρέπει να διαθέσεις πολύ χρόνο για προσωπικό διάβασμα (δηλαδή δε θα κάνεις πολυήμερες εκδρομές και θα διαθέτεις ότι ελεύθερο χρόνο έχεις για διάβασμα).

 Εφόσον πέρασες σε αυτές τις   πανελλήνιες έστω και σε μια σχολή πρέπει να σκεφτείς και τις κατατακτήριες  με τις οποίες μπορείς να σπουδάσεις οτιδήποτε ανεξάρτητα από την σχολή που θα τελειώσεις. Στις πανελλήνιες ανταγωνίζεσαι παιδιά που δίνουν χιλιάδες ευρώ στα φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία (οπότε κατά κάποιον τρόπο δε διαγωνίζεστε με ίσους όρους) στις κατατακτήριες παλεύετε όλοι με τα ίδια όπλα. 


Εφόσον δε πέρασες σε καμία σχολή προτείνω να δουλεύεις half time (τους τελευταίους μήνες θα παρατήσεις την δουλειά) και να κάνεις όσα φροντιστήρια μπορείς. Εφόσον έχεις περάσει σε μια σχολή έστω και σε μια που δε σου αρέσει προτείνω να σκεφτείς σοβαρά τις κατατακτήριες.



3 σχόλια:

  1. na ksanadwsw pannelhnies...exw polles elleipseis kai den tha m einai katholou eykolo..exw 3 xronia na aniksw vivlio..:/ kai den kserw ti na kanw...help

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υπουργείο ετοιμάζει μια πλατφόρμα, αλλά προσωπικά πιστεύω είναι απλά για να φάει λεφτά από το ΑΕΠ. Είσαι ποιος ώριμος/η από τους άλλους έχεις έναν στόχο, πάλεψε τον όσο μπορείς και μην κοιτάς πίσω γιατι τα καλύτερα θα ρθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΔΩΣΑ ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΨΑ 16.470 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΙΑΝΩ...ΕΙΜΑΙ ΤΣ ΑΠΟΨΗΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΩ...ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΤΥΧΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ....ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book