Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Οικονομικών επιστημών Ρέθυμνο

tsako perasa sto oikonomikwn epistimwn sto rethymno!!!mporeis na mou doseis merikes plirofories gia tn sxoli sxetika me tn poiotita ths kai tis prooptikes ergasias tou epaggelmatos???an kserreis kati gia tn zwh sto rethymno pes to mou kai auo!!

Τμήματα οικονομκών επιστημών υπάρχουν στο τμήμα Πανεπιστημίου Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης(Ρέθυμνο), Πάτρας, Μακεδονίας, Ιωαννίνων , Θεσσαλίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήας, Πειραιά και Πελοποννήσου. Όπως κατάλαβες έχει φοβερό ανταγωνισμό. Τα τμήματα οικονομικών επιστημών άρχισαν να προσελκύουν κόσμο κυρίως την δεκαετία του 90. Στην Δ Δέσμη έγινε αμέσως η πρώτη επιλογή των μαθητών στην δεκαετία του 80 οι οικονομικές επιστήμες είχανε ιδιαίτερα χαμηλές βάσεις (για τα δεδομενα της εποχής). Όλοι οι φοιτητές σε όλα τμήματα ξεπερνάνε τους 30.000. 

Απόφοιτοι τμημάτων μπορούν να εργαστούν. Στο δημόσιο τομέα (εμπόριο, διεθνή οικονομία), σε τράπεζες, ως σύμβουλος επιχειρηματιών, ως καθηγητης στην δευτεροβάθμια, σε οικονονικές έρευνες, σε τράπεζες και λογιστήρια ως ανώτεροι υπάλληλοι.  Το ισοζύγιο της εργασίας είναι ουδέτερη προς το θετικό. Γενικα οι οικονομολόγοι θεωρούνται ως οι επιστήμονες με τις καλύτερες προοπτικες για εργασία στην Ελλάδα.

Η σελίδα του τμήματος σου είναι http://economics.soc.uoc.gr/html/index.php?newlang=ell  

Οι κατευθύνσεις που προσφέρει το τμήμα σύμφωνα με την ιστοσελίδα  είναι 

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το τμήμα της Κρήτης φημίζεται για τα πολύ ωραία μεταπτυχιακά του. (δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες). Πάντως η επιλογή που έκανες είναι πολύ καλή.

Έχω πάει στην Κρήτη μόνο για διακοπές και δε μπορώ να κρίνω όποιος αναγνώστης έχει γνώση γα την ζωή στο Ρέθυμνο μπορεί να γράψει ελεύθερα στα σχόλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book