Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τμήμα ξένων γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας

geia soy tsako...molis anakalupsa to blog soy kai tha hthela na moy dwseis merikes plhrofories gia thn sxolh metafrashs k diermhneias sthn kerkura...an einai eukolo!
euxaristw :)


Το τμήμα ξένων γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας άρχισε να λειτουργεί το 1986-87 και είναι το μοναδικό πανεπιστημιακού επιπέδου τμήμα κατάρτισης ελληνόφωνων μεταφραστών και διερμηνέων. Θα φοιτήσεις τέσσερα έτη το τελευταίο νομίζω εξάμηνο θα το κάνεις υποχρεωτικά σε πανεπιστήμιου του εξωτερικού.  (Γαλλία,Γερμανία, Βρετανία) με τα έξοδα πληρωμένα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Να ξέρεις ότι στο τμήμα  η διδασκαλία στις γλώσσες γίνεται  αναγκαστικά από διδάσκοντα που την έχει ως μητρική γλώσσα. Οι γλώσσες που διδάσκονται και μπορείς να εργαστεί μελλοντικά σε αυτές είναι η αγγλική, η Γαλλική και η Γερμανική ενώ στο πρόγραμμα της σχολής έχουν ενσωματωθεί η τούρκικη, η ιταλική και η Ολλανδική.

Που μπορείς να αργαστείς
- Σε τράπεζες, ερευνητικά έργα, εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, σε μεταφραστικές υπηρεσίες.

Την σχολή την θεωρώ αρκετά δύσκολη αλλά κανένα παιδί δεν εχω βρει από αυτή την σχολή που να λέει ότι έκανε λάθος επιλογή. Όλα τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Προσωπικά την θεωρώ πάρα πολύ δύσκολη γιατί έχει πολλές ξένες γλώσσες που πρέπει να  τις μάθεις σαν την μητρική σου και εγώ ξέρω μόνο Αγγλικά και ελάχιστα Γαλλικά.  


1 σχόλιο:


πάτα κλικ στην εικόνα να μπεις στο guest book